Triathlonspektakel in Arnhem

12 april 2014 | Van onze AS-redactie

Voor jong en oud, voor recreant en topper. Op zondag 13 april verschijnen ruim 400 deelnemers aan de start voor de eerste Team Triathlon Arnhem. Het fraaie, heuvelachtige parcours in de omgeving van landgoed Klarenbeek in Arnhem-Noord staat garant voor spektakel.

De wedstrijd in Arnhem is voor de ‘Schuiteman tweede divisie triathlon’ de openingswedstrijd van het seizoen. De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) heeft er voor gekozen zowel de teams van de noordelijke als van de zuidelijke competitie in Arnhem bij elkaar te laten komen om samen het seizoen 2014 te openen. Dat betekent dat maar liefst 45 teams uit het hele land in Arnhem aan de start zullen staan van deze eenachtste triathlon (475 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen). Het openluchtbad Klarenbeek vormt daarbij het kloppend hart voor de wedstrijd. Met 225 hoogtemeters in het fietsparcours en bijna 120 hoogtemeters in het loopparcours belooft het een pittige wedstrijd te worden.
Ook voor de recreanten staat er een 1/8e triathlon op het programma. Met 40 teams aan de start heeft ook dit onderdeel het maximum aantal deelnemers bereikt.

De wedstrijd in Arnhem heeft nog een apart tintje. Speciaal voor inwoners van de Gelderse hoofdstad heeft de organisatie het Arnhems Kampioenschap Estafette Triathlon aan het programma toegevoegd. In een team van drie personen, waarvan er mininmaal twee woonachtig moeten zijn in Arnhem, leggen de deelnemers 1/16e triathlon af. Aan deze wedstrijd, over 25 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen, doen zestien teams mee. aan een van de ploegen is sportwethouder Gerrie Elfrink van Arnhem toegevoegd.

De wedstrijd is vrij toegankelijk voor het publiek. Start en finish vinden plaats op het terrein van zwembad Klarenbeek, het fiets- en loopparcours bevinden zich in de directe omgeving.

Programma zondag 13 april
09.30 uur: start recreanten
11.30 uur: start kids triathlon
12.00 uur: start Arnhems kampioenschap
12.20 uur: start Schuiteman tweede divisiewedstrijd

klik hier voor meer info