Transfer Janssen nog niet rond

26 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse wil Ajax niet meer dan 500.000 euro betalen voor Theo Janssen. De afkoopsom voor de begeerde middenvelder bedraagt echter 6 ton. Beide clubs hebben nog een kleine week de tijd om tot overeenstemming te komen.

Beide ploegen leken het eens over de afkoopsom van 6 ton, maar eigenaar Merab Jordania bleek toch niet bereid de afkoopsom te betalen, waarover vrijdag een akkoord was met Ajax. Vitesse wil een half miljoen euro op tafel leggen voor de middenvelder. Volgens de Arnhemse club is de termijn verstreken, waarvóór de transfer zou moeten zijn rondgemaakt.
Zaakwaarnemer Rob Jansen vertelde zondag in Studio Voetbal dat hij hoopte dat Vitesse het bedrag alsnog wil betalen. “Ajax heeft vorig jaar zo’n drie miljoen euro voor Janssen betaald. Zij vragen in onze ogen nu een reële afkoopsom. Theo zelf is bereid om bijna de helft van zijn salaris in te leveren. Op 100.000 euro laat je Theo lijkt mij niet lopen. Theo wil dolgraag terug naar Vitesse, maar hij is ook een prof. Hij zal bij Ajax zijn best doen als de transfer niet doorgaat.”