Transfer Büttner plots erg onzeker

10 juli 2012 | Van onze AS-redactie

De transfer van Alexander Büttner naar Southampton is nog lang niet rond. Er is een derde partij in het spel die ook nog eisen heeft richting Vitesse. De Arnhemse club wil daaraan niet meewerken.

Afgelopen vrijdag kwam Vitesse al tot een akkoord met de club uit de Premier League. Volgens Vitesse had ook Büttner al overeenstemming bereikt over zijn persoonlijke voorwaarden. Op een medische keuring na leek niets een overgang in de weg te staan.
In het weekeinde liet Büttner via zijn zaakwaarnemer echter weten dat er een aanvullende eis van een derde partij richting Vitesse was. Vitesse heeft de speler laten weten niet aan deze eis te willen voldoen, aangezien die achteraf gedaan werd en Vitesse weigert zich onder druk te laten zetten. Dat meldt Vitesse op haar eigen website.
Vitesse stelt op haar website, dat het ‘teleurgesteld is over de gang van zaken, temeer daar het op uitdrukkelijk verzoek van de speler geweest is dat er met Southampton is onderhandeld. De club Southampton FC heeft zich correct opgesteld en treft geen enkele blaam voor het ondermijnen van de transfer. Ook Vitesse heeft er alles aan gedaan om de transfer door te laten gaan’.
Het is onduidelijk wie die derde partij is en welke aanvullende eisen er op tafel zijn gekomen.