Tranen na verlies Oost-Arnhem

22 december 2013 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem maakt een bizar seizoen door. Voor de vijfde keer verloor de korfbalploeg van trainer Frans Kusters een wedstrijd met een doelpunt verschil. Nu was SDO, koploper in de overgangsklasse A, net iets te sterk: 26-27.  Op de foto uitblinker Thijs Broenink.

“De tranen stonden bij coach en spelers in de ogen”, vertelde Wesley ten Broek, teammanager van Oost-Arnhem na afloop. “We moeten de komende twee weken de hoofden leegmaken en ons richten op de tweede helft van het zaalseizoen.”
Halverwege de competitie staat Oost-Arnhem na zeven wedstrijden puntloos onderaan. Vijf keer verloor de ploeg met het kleinst mogelijke verschil. Dat vier ploegen een slechter doelsaldo hebben dan Oost-Arnhem, zegt ook iets. “Ondanks dat we op de laatste plaats staan, hebben we laten zien dat we het iedere tegenstander lastig kunnen maken. Zelfs de koploper.”, aldus Ten Broek.
De koploper was zaterdagavond op bezoek bij Oost-Arnhem en keek al na een minuut tegen een 2-0 achterstand aan. SDO en Oost-Arnhem gaven elkaar daarna niets toe. De strijd ging volledig gelijk op en de ruststand van 14-14 gaf de verhoudingen goed weer.
Na de hervatting bleef het evenwicht aanvankelijk gehandhaafd, maar na een kwartier nam SDO toch een voorsprong van vier treffers. Dat verschil bleef lang op het scorebord staan. Oost-Arnhem, met Rick Verdouw als topscorer (tien treffers), weigerde op te geven. De thuisploeg kwam van een 22-26 achterstand terug tot 25-26. “Daarna was het weer hetzelfde liedje”, zei Ten Broek. “Wij dachten aan een strafworp, maar de scheidsrechter oordeelde anders. In de tegenaanval scoorde SDO 25-27.”
Thijs Broenink, uitblinker bij de Arnhemse ploeg, scoorde nog wel 26-27, maar de tijd zat er op. Daarna waren er de tranen. Weer geen punten, weer een nederlaag met een doelpunt verschil.
Oost-Arnhem hervat de competitie in de overgangsklasse A op zaterdag 11 januari met een thuiswedstrijd tegen Heerenveen. In de heenwedstrijd, op de eerstespeeldag, verloor Oost-Arnhem met 210-20 van de Friezen. Op 3 januari speelt Oost-Arnhem nog een oefenwedstrijd in Harderwijk tegen hoofdklasser Unitas.

Uitslagen Overgangsklasse A
ASVD – Victum                  24-20
Oost-Arnhem – SDO         26-27
Telstar – Amicitia              18-25
ODIK – Heerenveen           27-17

Stand
1. SDO                    7-14
2. ODIK                   7-11
3. Amicitia              7-  9
4. ASVD                  7-  8
5. Heerenveen        7-  6
6. Telstar                7-  5
7. Victum                7-  3
8. Oost-Arnhem     7-  0