Trainers vertrekken bij AVW ’66

18 december 2013 | Van onze AS-redactie

AVW ’66 gaat voor volgend seizoen op zoek naar nieuwe trainers. Wim Pol en Stef van Meerveld vertrekken bij het eerste elftal. Voor het tweede elftal gaat de Westervoortse club op zoek naar een vervanger voor Delano Verwey.

Onder de trainers Wim Pol en Stef van Meerveld pakte AVW ’66 afgelopen seizoen de Arnhem Cup en het kampioenschap in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Het trainersduo, in het bezit van het diploma TCII, kreeg voor dit seizoen dispensatie. Voor het trainerschap in de eerste klasse is namelijk het diploma TC I vereist. Het behaalde succes keert zich nu dus tegen Pol en Van Meerveld.
Ook voor het tweede elftal moet AVW’66 op zoek naar een nieuwe oefenmeester. De huidige trainer, Delano Verwey, die na de degradatie van het tweede elftal hoopt dit seizoen weer terug te kunnen keren naar de reserve eerste klasse, heeft de ambitie om weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Verwey was eerder trainer van AZ 2000. Op korte termijn zal AVW’66 het gewenste trainersprofiel samenstellen en de vacatures open stellen.
”Het is jammer, we zijn een beetje de dupe van ons eigen succes”, zegt Pol. “Maar zo zijn nu eenmaal de regels.”
AVW ’66 staat halverwege de competitie op een twaalfde plaats in de eerste klasse D en die positie verplicht de ploeg aan het einde van het seizoen tot het spelen van nacompetitie. Pol: “Het zou geweldig zijn als we ons met deze selectie uiteindelijk weten te handhaven. We hebben wel eens te weinig gekregen en alleen de eerste en de laatste wedstrijd kansloos verloren. Maar we moeten ook reëel zijn, want we hebben ook wel eens te veel gekregen. Aan het einde heb je gewoon wat je toekomt.”