Trainers op gesprek bij SC Westervoort

10 december 2010 | Van onze AS-redactie

Bestuur en technische commissie van Sportclub Westervoort zitten volgende week om de tafel met kandidaat-trainers. Na het vertrek van Bob Hartemink, eind oktober, is de voetbalclub op zoek naar een vervanger.

“Trainers hebben zich zelf bij ons gemeld en we hebben ook in ons eigen netwerk gekeken”, vertelt Edwin Grob, lid van de technische commissie van Sportclub Westervoort. “Met enkelen van hen hebben wij nu een gesprek.”
Aanvoerder Danny Kampschreur en elftalleider Frank Wanders hebben na het vertrek van Hartemink de training waargenomen. Keeperstrainer Ronald van Rossum voegde zich op zondag bij de ‘interim-staf’ om te helpen bij de coaching van de vijfdeklasser.
“Onze prioriteit lag en ligt nog bij het compleet maken van de elftallen”, meldt Grob. “Door het vertrek van enkele spelers moet er aanvulling van onderaf komen. In lagere seniorenteams zitten nog veel goede voetballers. Uit die groep hoort een enkeling in het eerste te spelen, een aantal in het tweede elftal. We zijn bezig om dat voor elkaar te krijgen en dat lukt niet van de ene op de andere dag. Dan heb je het bijna over een cultuuromslag.”
Niettemin streeft de vijfdeklasser er naar om na de winsterstop een nieuwe trainer voor de groep te hebben. Dat zal waarschijnlijk een trainer zijn die ook in het seizoen 2011-2012 de technische leiding in handen heeft. Grob: “Er zullen niet veel trainers zijn die slechts een paar maanden bij een club willen zijn. Het is natuurlijk ook maar de vraag of het voor ons als vereniging wenselijk is om volgend seizoen weer een nieuwe trainer te hebben.”