Trainer Roy van der Hoek loopt na één zege van Eldenia nog niet de polonaise

23 september 2020 | Van onze AS-redactie

Eldenia won zondag het openingsduel in de derde klasse D met 3-1 van stadgenoot Arnhemse Boys. “Onze overwinning was verdiend”, zei Roy van der Hoek, trainer van Eldenia. “Maar of wij gaan strijden om de bovenste plekken, durf ik niet te zeggen. Daarvoor ken ik de andere tegenstanders niet goed genoeg.”

De spelers van Eldenia vieren een feestje, aanvoerder Ludwig Hartemink van Arnhemse Boys baalt na de beslissende treffer van Louan Aarts (9). (Foto: Nico Kooij)

Van der Hoek waagde zich na afloop niet aan grote uitspraken. Begrijpelijk, want hoewel de zege verdiend was, zat het de thuisploeg in de stadsderby ook niet tegen. “Wij hebben in de eerste helft vier grote kansen gemist, maar daar staat weer tegenover dat Arnhemse Boys bij 0-0 een strafschop miste”, sprak Van der Hoek, die daarvoor zijn doelman Jeffrey Rutten bedankte.

Rutten, hersteld van een kruisbandblessure en overgekomen van WAVV, stopte de strafschop van Quency Mamber in twee instanties en voorkwam daarmee een achterstand voor de thuisploeg.

Na de hervatting scoorde Arnhemse Boys echter alsnog, maar de treffer van Rick van Vliet  werd afgekeurd na een vlagsignaal van de grensrechter van Eldenia. In de ogen van Arnhemse Boys volledig onterecht.

Jochem van de Geest zet Eldenia op 2-0. (Foto: Nico Kooij)

Marley Ibrahim zette Eldenia vervolgens op 1-0 en het duel leek na de tweede Eldense treffer van Jochem van de Geest beslist. Rick van Vliet bracht de spanning echter terug (2-1), maar Louan Aarts deelde namens Eldenia de genadeklap uit aan de ploeg van trainer Pim Scholten: 3-1.
Arnhemse Boys beëindigde het duel met tien man na een tweede gele kaart voor Jonathan Pal.

Arnhemse Boys krijgt zondag in de thuiswedstrijd HAVO, dat met 4-2 won van Ewijk, de kans zich te revancheren voor de nederlaag. Eldenia gaat op bezoek bij het Nijmeegse Brakkenstein.

VDZ (ook 3D) hield aan het bezoek aan Beuningse Boys een punt over: 1-1. Dat was uiteindelijk een terechte uitslag. De eerste helft was voor Beuningse Boys, na de pauze had VDZ het initiatief.

De bezoekers traden aan zonder de geblesseerde doelman Kwint Ceelen, maar David van der Windt, keeper van VDZ 2, bleek een uitstekende vervanger. Na enkele goede reddingen was de Arnhemse goalie na een half uur echter kansloos bij de inzet van Lorenzo Rieken. De middenvelder van de thuisclub rondde een solo door de as prima af: 1-0.

Nadat Thom van Middelaar bij een goede kans eerst nog op de Beuningse doelman was gestuit, kwam VDZ in de 62e minuut na voorbereidend werk van Gigi Geertruida (dieptepass) en Van Middelaar (voorzet) door Etienne baars op gelijke hoogte: 1-1. Via Fedor Venema (bal via keeper en lat over) en Pablo Bosman was VDZ nog dicht bij een tweede treffer. In de slotminuut onderscheidde doelman Van der Windt zich nog eenmaal en redde daarmee het punt voor de ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi.

* Foto geheel boven: Doelman Jeffrey Rutten van Eldenia in het nauw bij een aanval van Arnhemse Boys. (Foto: Nico Kooij)

Voor uitslagen zondagvoetbal: klik hier