Trainer Patrick Baltus laakt instelling spelers AZ 2000

28 november 2016 | Van onze AS-redactie

Trainer Patrick Baltus van AZ 2000 was zaterdag  zwaar teleurgesteld in zijn ploeg. De koploper van de vierde klasse A kon niet winnen bij Oranje Blauw, de nummer voorlaatst op de ranglijst. “We zijn door het ijs gezakt”, was het harde oordeel van Baltus na het gelijkspel (2-2).

AZ 2000 maakte in Nijmegen een ongeïnspireerde indruk. Voor de pauze had dat geen gevolgen, want de bezoekers namen door Julian Breeveld zelfs de leiding: 0-1. “Maar de tweede helft begon zoals de eerste en dat leidde tot de gelijkmaker door niet geconcentreerd en slap te verdedigen”, zei Baltus (foto).
AZ 2000 kreeg daarna niettemin wat kansen om opnieuw op voorsprong te komen, maar die werden niet verzilverd. Toen Ivory Willemsen binnen het strafschopgebied onderuit werd getrokken, kregen de gasten een strafschop. Door te vroeg inlopen van de Nijmeegse verdedigers moest de penalty tot drie keer toe worden genomen. Yancey baltus-4k-patrickBaars liet zich niet van de wijs brengen en zette de bezoekers vanaf elf meter op 1-2.
“In plaats van druk te blijven zetten, gingen we achteruit lopen”, sprak Baltus. “Dat resulteerde in de voorlaatste minuut in een hoekschop, waaruit de gelijkmaker viel. Onze spelers fungeerden toen als toeschouwer.”

Baltus had tegen Oranje Blauw niet het AZ 2000 gezien dat hij voor ogen heeft. “Dat is een ploeg die met de linies kort op elkaar speelt, fris en aanvallend voetbalt, snel druk zet en de bal verovert. Ik ben dus zwaar teleurgesteld, want mijn spelers konden het tegen Oranje Blauw niet opbrengen om als collectief de wedstrijd tot een goed einde te brengen.”

In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal voert de Arnhemse club nog wel de ranglijst aan. Met 22 punten uit 10 duels bedraagt de voorprong op DVV (20 uit 10) twee punten. SCH, dat de afgelopen weken door de KNVB uit de competitie was gehaald in verband met een vechtpartij van het vijfde elftal van de Nijmeegse club bij Germania, is derde met 19 uit 9. Excelsior Zetten en De Paasberg, dat met 4-0 won van Krayenhoff, delen de vierde plek met 19 uit 11.
DVOV had in de thuiswedstrijd tegen Wodanseck een complet offday. De Velpse ploeg verloor op het eigen sportpark de Pinkenberg met 0-6 van de lager geklasseerde formatie uit Wolfheze. DVOV neemt met 15 punten uit 10 duels de achtste plaats in.

Klik hier voor de uitslagen van het zaterdagvoetbal.