Trainer Osvaldo Gomes verlaat DFS Arnhem, Fred Michielsen opvolger

1 maart 2018 | Van onze AS-redactie

Trainer Osvaldo Gomes verlaat aan het einde van dit seizoen DFS Arnhem. Het bestuur van de Arnhemse handbaleredivisionist heeft in Fred Michielsen al een opvolger gevonden. Michielsen is nu bezig aan zijn tweede seizoen als trainer-coach van de handbalvrouwen van het Eindhovense PSV, dat uitkomt in de eerste divisie. Daarvoor was hij werkzaam als trainer van de vrouwen van Hellas en de Handbalschool Brabant.

Het verblijf van Gomes in Arnhem blijft dus beperkt tot één seizoen. Afgelopen dinsdag heeft de 35-jarige trainer uit Weert zijn besluit aan de spelersgroep bekendgemaakt. “Het bestuur heeft in een persbericht heel goed samengevat hoe ik er in sta. En dat is dat ik onvoldoende aanknopingspunten zie voor nog een seizoen”, legt Gomes uit. “Maar geen kwaad woord over de club en de personen. Ik gun DFS ook na mijn vertrek het allerbeste.”
Gomes (foto) had het bestuur van DFS al in een veel eerder stadium ingelicht over zijn vertrek. ‘Als bestuur respecteren wij het besluit van Osvaldo uiteraard en zijn blij dat hij ons hierover al vroegtijdig heeft geïnformeerd, zodat wij tijdig op zoek konden gaan naar een opvolger’, zo laat Hans Takke, voorzitter van DFS Arnhem, in een persbericht weten. ‘Bovendien zijn wij hem erkentelijk voor de energie die hij in de selectie heeft gestoken en nog zal steken met het oog op het mogelijk opnieuw bereiken van de play-offs.’
DFS Arnhem heeft aan twee zeges in de laatste twee duels voldoende om zich te plaatsen voor de play-offs. “En daar gaan aan we alles aan doen om dat te halen”, zegt Gomes, die nog niet weet of hij ook volgend seizoen als trainer-coach aan de slag gaat. “Ik zit nu in de ‘play-offs modus’ en het gaat nu om DFS. Tot die tijd beslis ik ook niets. Komt er daarna iets leuks, dan zeg ik ‘ja’. Maar voor mij is het geen heilig moeten.”  

Fred Machielsen volgt Gomes komend seizoen op. ‘Ik denk dat wij met het aantrekken van Fred een persoon hebben binnengehaald, die niet alleen beschikt over de juiste papieren, maar daarnaast ook de skills in huis heeft om op een juiste manier om te gaan met een herenselectie die elkaar door en door kent’, aldus Huub Schoenaker, lid van de commissie die verantwoordelijk was voor de zoektocht naar een nieuwe trainer in een persbericht.

Machielsen strijdt met PSV dit seizoen tegen degradatie uit de eerste divisie. De Eindhovense ploeg staat veertiende en laatste met 6 punten uit 21 duels en alleen een wonder kan PSV nog redden. Bevo/HC (8 uit 21) en Hercules (13 uit 21) staan net boven PSV. Uit de eerste divisie degraderen twee ploegen rechtstreeks. Er zijn nog vijf speelrondes te gaan.