Trainer MASV snapt niets van arbiter

16 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

“Ik ben 24 jaar trainer, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”‘, zei MASV-trainer Jan van de Wouw zondag na afloop van het gestaakte duel bij het Elster Spero. “Een scheidsrechter die zijn middelvinger naar mij en mijn spelers opsteekt.”

Bij MASV – Spero, een duel in de vierde klasse F, was zondag twintig minuten gespeeld, toen scheidsrechter M. van Hoogstraaten de wedstrijd definitief staakte. De Groesbeekse arbiter meende dat Dennis Jonathans hem had uitgelachen. De MASV-aanvoerder, die al geel had, kreeg zijn tweede kaart en moest de kleedkamer opzoeken.
Van de Wouw: “Daarna gingen de spelers van MASV naar de scheidsrechter, maar niemand van ons heeft hem aangeraakt. Ik ben toen naar de scheidsrechter gelopen en heb hem om tekst en uitleg gevraagd. hij vond dat Dennis hem had uitgelachen. Nou, dat kan en dat is zijn beslissing. ‘Geef me even de tijd om de gemoederen tot bedaren te brengen’, heb ik hem toen gevraagd. Terwijl ik met de jongens stond te praten, floot hij een keer, liep langs ons op en zei: ‘Wedstrijd gestaakt’. Terwijl hij verder liep, zag ik dat hij zijn middelvinger naar ons opstak. Zoiets heb ik nooit eerder meegemaakt.”
Ook de kaarten die Jonathans kregen, sloegen volgens Van de Wouw helemaal nergens op. “Maar dat blijft zijn besluit. Er waren kennissen van mij uit Spijkenisse en zij hebben er vlak bij gestaan. Zij vonden het lachwekkend. Er was helemaal niets gebeurd.”
Bestuurders van Spero en MASV probeerden de arbiter nog op andere gedachten te brengen en na een ‘afkoelingsperiode’ de wedstrijd te hervatten. “Spero en MASV wilden allebei verder. Tussen de ploegen was ook helemaal niets aan de hand. Er was geloof ik pas zes keer gefloten, waarvan drie keer voor buitenspel”, aldus Van de Wouw. “Maar hij wilde uiteindelijk niet verder.”
Het bleef niet bij dit incident, want ook in de bestuurskamer van Spero voltrok zich later een bizar tafereel. Van de Wouw: “Ik ben zelf maar niet meer de bestuurskamer ingegaan, maar onze elftalleider wel. Ze hadden daar met tien man aan de tafel gezten toen de scheidsrechter binnenkwam. Iedereen kreeg van hem een hand, behalve de ‘pupil van de week’van Spero. Hij had een shirt van Vitesse aan. Bijna ongelooflijk dit verhaal. Te gek voor woorden.”