Trainer Marcel Gerrist moet weg bij MASV

17 december 2016 | Van onze AS-redactie

MASV gaat op zoek naar een nieuwe trainer. Het bestuur van de Arnhemse voetbalvierdeklasser wil na twee seizoenen een nieuw gezicht voor de groep en dus moet Marcel Gerrist vertrekken. Verrassend? “Ja”, zegt Gerrist. “Ik ben al dertig jaar lid van MASV. Een jongen van de club. Maar als trainer van een eerste elftal ben je ook een passant. Dat weet je.”

De 40-jarige Arnhemmer kent dan ook geen enkele rancune na de beslissing van het bestuur. “Na het kampioenschap van vorig seizoen staan we er een klasse hoger weer heel goed voor. Het zou een mooi afscheid zijn als ik dat weer kan doen met een promotie. Ik zal er alles aan blijven doen.”
Gerrist is een clubman en wilde wel graag door bij MASV. “Ik had nog veel ideeën. Maar in een eerste gesprek voelde ik al dat ik niet de volledige steun van het bestuur had. Ik wilde daarom duidelijkheid. Afgelopen donderdag, voorafgaand aan de ledenvergadering is me door het bestuur verteld dat ze volgend seizoen een ander gezicht voor de groep wilden hebben. Dat besluit was unaniem.”
Voor Gerrist is die beslissing geen reden zijn lidmaatschap bij MASV op te zeggen. “Nee hoor, ik blijf gewoon lekker met mijn vrienden in het vierde voetballen.”

MASVMASV staat in de vierde klasse F in ieder geval tot zondag bovenaan. Dan speelt de ploeg van trainer Marcel Gerrist het restant van twee minuten tegen Driel. Dat duel werd op zondag 18 september in de 88e minuut gestaakt door arbiter Eric Philippo. De leidsman uit Deventer had hands geconstateerd van MASV-doelman Raymond van Driel, die het spel bij een 3-2 achterstand snel wilde hervatten. Het fluitsignaal zorgde voor het nodige tumult.
Philippo beweerde na afloop dat hij een kopstoot zou hebben gekregen van Van Driel en dat hij bedreigd was door MASV-verdediger Joshua Cortus. Beiden kregen rood. Die kopstoot werd door de tuchtcommissie niet bewezen geacht, maar Van Driel kreeg niettemin een schorsing van een half jaar oplegd. Cortus werd voor vijf duels geschorst. Zondag hoopt MASV nog een punt te pakken in het restant van twee minuten. De wedstrijd op sportpark Driel begint om 14.00 uur met een directe vrije trap voor de thuisclub, net buiten het strafschopgebied. Valt uit die vrije trap geen doelpunt, dan kan MASV met negen man op jacht naar de gelijkmaker.
Een gelijkspel levert MASV de eerste periodetitel op. Bij winst van Driel is OVC ’85 de lachende derde. Op basis van een beter doelsaldo gaat die titel dan naar de Oosterbeekse ploeg van trainer Wim Kamphuis.

Vierde klasse F
Stand eerste periode
1. MASV              7-19  (+12)
2. OVC ’85          8-19  (+18)
3. HAVO             8-19  (+12)
4. Driel                7-16  (+11)

Totaalstand
1. MASV              12-31  (+19)
2. HAVO             13-29  (+21)
3. Driel                11-28  (+28)
4. Arnhemse B   13-25  (+17)
5. Jonge Kracht 12-23  (+14)
8. OVC ’85          12-19   (+6)

Klik hier voor het voetbal programma