Trainer Maik Angenent trots op ontwikkeling VVO

15 mei 2016 | Van onze AS-redactie

VVO staat op de drempel van een terugkeer naar de derde klasse. De Velpse voetbalclub is maandag bij een overwinning op het Oosterhoutse OSC zeker van de titel in de vierde klasse F. Trainer Maik Angenent waakt voor onderschatting. “Het is niet zo dat we dit wel even doen.” De AS-redactie sprak met de eerstejaars hoofdtrainer van VVO.

De titel is bijna binnen. Dat mogen jullie niet meer uit handen geven.
Maik Angenent: “Daar ga ik ook niet van uit. In mijn achterhoofd zit wel een ‘De Graafschap – Ajax scenario’. Maar we spelen thuis en er zal een mooie sfeer hangen. De jongens zullen er ook vol voor gaan. Ze weten hoe het werkt, want twee jaar terug zijn ze ook kampioen geworden. Maar het is niet zo, dat we dit wel even doen. Het heeft ook alles te maken met hoe je start. We hebben het hele seizoen aanvallend gespeeld en we moeten laten zien dat we de terechte kampioen zijn.”

Na het gelijkspel tegen Angeren (1-1) op 24 april, verloor je de koppositie aan SML. Ben je toen gaan twijfelen aan het kampioenschap?
“Ik ben er steeds in blijven geloven, omdat we ook nog naar SML toe moesten. Maar ook SML heeft een verschrikkelijk goede ploeg en kan ook nog een blik spelers uit de A-jeugd opentrekken. In de basis zijn wij ook heel sterk, maar als er wat blessures en schorsingen zijn, gaat dat bij ons wel tellen. Ik heb nog wel rekening gehouden met een lastig scenario. Maar uiteindelijk horen zowel SML als VVO niet thuis in de vierde klasse.”

mike-angenentVVO is ongeslagen gebleven, maar thuis hebben jullie vijf keer gelijkgespeeld, waardoor de uitbalans beter is dan de thuisbalans.
“In thuiswedstrijden hebben we wat vaker te maken gehad met blessures en schorsingen. Dat speelt misschien een rol. We hebben ook een paar keer twee goals voorgestaan en gaven we het nog weg. Dat kan gemakzucht zijn, maar achterin stond het ook niet altijd goed georganiseerd. Als we dan een goal tegen kregen, werd het onrustig. Het is niet zo dat we uit anders spelen dan thuis.”

Waar ben je het meest trots op?
“Dat we ongeslagen zijn, is heel mooi, maar ik ben vooral trots op de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt. In een korte periode zijn ook een paar nieuwe jongens ingepast. Zoals Kay van Huet uit onze A-jeugd, Jordy van Doesburg van Westervoort en Luuk Kersten van Carvium. Luuk heeft 23 van de 25 wedstrijden in de basis gestaan. Maar ook Berni van Vloten is met zijn 30 jaar nog beter geworden. We hebben een hele goede teamprestatie geleverd. Het doel was en is promoveren, linksom of rechtsom. Dat hebben we steeds gezegd.”

Je eerste seizoen als hoofdtrainer afsluiten met een kampioenschap. Een droom?
“Dat is natuurlijk mooi en daar denk je wel eens over na. Het is mijn eerste jaar als hoofdtrainer, maar ik loop al 14 jaar mee in het trainerswereldje. Dat je een titel pakt, heeft ook alles met het materiaal te maken. We hebben bij VVO een goede groep die ook meedenkt. Het is niet zo dat als ik A zeg, dat we per se a doen. Als de groep B zegt, dan overwegen we dat ook en misschien wordt het daardoor wel C.”

* Foto boven: Trainer Maik Angenent is opgelucht, nadat zijn ploeg na het gelijkspel bij SML (0-0) de koppositie heeft behouden. (Foto: Ben Gal Sportfotografie)

aankondiging
 

VVO bij titel op platte kar door Velp

Als VVO maandag de titel pakt in de vierde klasse F maken de staf en de selectie van de voetbalvereniging op een veilige platte kar een rondtoer door Velp. Daarna worden de kampioenen weer welkom geheten in het clubhuis voor een feest, waar van vroeg tot laat een dj voor de muzikale omlijsting zorgt.
Het bestuur van VVO verwacht maandag veel bezoekers en om de sfeer te verhogen worden alle jeugdleden van de Velpse club opgeroepen in VVO-tenue te komen. Ze krijgen allemaal VVO-vlaggetjes en vormen een erehaag, ook met fakkels, als de spelers het veld op komen. Er zijn ‘rookbommen’ en het hele gedoe wordt vocaal begeleid door vvoVitesse-speaker Theo van Baal, die voor deze gelegenheid omroept bij VVO. Van Baal woont ook in Velp. Bij winst van VVO zijn er na afloop bloemen en kampioensshirts, er is vuurwerk en natuurlijk een drankje.
Tijdens de wedstrijd wordt er gecollecteerd voor een voetbalkooi die (nog dit jaar) op het stukje gras bij de oude ingang moet komen. Financieel is VVO daar al een heel eind mee, maar er is nog een gat. VVO hoopt op een donatie.
Als VVO de titel binnenhaalt, wordt op zaterdag 28 mei van 17.00 tot 19.00 uur de officiële kampioensreceptie gehouden.