Trainer John Farkas verlengt contract bij sc Rheden

2 februari 2021 | Van onze AS-redactie

John Farkas is ook in het seizoen 2021 – 2022 de hoofdtrainer van sc Rheden. De 56-jarige Rhedenaar verlengde zijn contract met de zondagse voetbalderdeklasser met één seizoen. Farkas nam bij sc Rheden op 1 maart 2020 de taken over van Wilco Klop, die tussentijds overstapte naar Be Quick Zutphen.

“Het was niet de bedoeling dat we, kijkend naar de persoon, John voor één seizoen zouden aanstellen. We zijn dus blij dat John ook volgend seizoen de hoofdtrainer is van onze club”, zegt Laurent van den Berg, voorzitter van de technische commissie van sc Rheden.

Farkas zegt niet te hebben getwijfeld aan de verlenging van zijn overeenkomst met de derdeklasser. “Maar het blijft een nadeel dat je als trainer niet weet wat er aan het einde van een seizoen gaat gebeuren. Jij moet als trainer nu beslissen, veel spelers doen dat pas in mei. Ik ben in ieder geval blij dat een jongen als Joep Sangers al heeft aangegeven ook volgend seizoen bij Rheden te spelen.”

Op 1 maart van het vorig jaar nam Farkas het stokje over van de plotseling vertrokken Wilco Klop. “We hebben toen nog één wedstrijd gespeeld. Daarna werd de competitie afgebroken. En dit seizoen hebben drie bekerwedstrijden en vier competitieduels gespeeld. Ik hoop van harte dat we volgend seizoen weer normaal kunnen voetballen, want ik heb er heel veel zin in”, aldus Farkas.