Trainer Frans Koenen en RKHVV aan het einde van het seizoen uit elkaar

17 november 2017 | Van onze AS-redactie

Trainer Frans Koenen is bezig aan zijn laatste seizoen bij hoofdklasser RKHVV. Dat is deze week na een goed intern overleg tussen beide partijen besloten. Dat meldt de Huissense voetbalclub in een persbericht.

 

“Ik heb heel fijne jaren gehad met en bij RKHVV”, zegt Koenen, die er na dit seizoen maar liefst acht jaar bij RKHVV op heeft zitten.  Koenen kwam in de zomer van 2010 naar RKHVV, nadat de ploeg was gepromoveerd naar de hoofdklasser. In zijn eerste jaar eindigde de Huissense ploeg in de hoofdklasse C als achtste. In het seizoen 2014-2015 bereikte RKHVV onder Koenen, voormalig middenvelder van onder meer Vitesse, Newcastle United en NEC, de hoogste klassering. De Huissenaren eindigden toen als vijfde en pakten ook nog de derde periodetitel.

Afgelopen seizoen handhaafde RKHVV zich op het nippertje. Een gelijkspel op de laatste speeldag tegen MSC voorkwam dat de Huissenaren de nacompetitie in moesten. Ook dit seizoen wil het nog niet vlotten met RKHVV, dat in de hoofdklasse A op de laatste plaats staat. Het vertrek van Koenen, die ook al eens zeven opeenvolgende jaren hoofdtrainer was van De Bataven, aan het einde van dit seizoen, komt dan ook niet helemaal als een verrassing. In de historie van de Huissense club is het echter niet eerder voorgekomen dat een trainer zo lang op zijn stoel zat. ‘Maar Frans heeft ons veel gebracht en is een echte vakman’, zo laat Bas Kamp namens de technische commissie van RKHVV in het persbericht weten. ‘Het langdurig samenwerkingsverband geeft aan dat beide partijen tevreden waren over elkaar en de samenwerking. Dat geldt nog steeds, maar ondanks dat is er vanuit beide kanten begrip voor dit in samenspraak genomen besluit.’

Klik hier voor het voetbalprogramma