Trainer ESA: ‘Zege AVW’66 verdiend’

10 juni 2013 | Van onze AS-redactie

Trainer Marcel Omvlee van ESA toonde zich na afloop van de verloren Arnhem cupfinale tegen AVW’66 een sportief verliezer. “AVW’66 was beter en heeft verdiend gewonnen”, zei de naar Sprinkhanen vertrekkende coach.

ESA was zondagavond op het terrein van Eendracht heel dicht bij zijn tweede Arnhem Cupzege. De Arnhemse ploeg leidde heel lang met 1-0, maar moest in blessuretijd toch nog de gelijkmaker toestaan. “Ik had niet gedacht dat die goal nog zou vallen”, zei Omvlee. “Maar je weet dat alle corners en vrije trappen van Roy Bouwman tot gevaar leiden. Helaas vloog de bal er uit die laatste corner in. We liepen niet met de man mee.”
De kopbal van Tom Dijkerman was doetreffend (1-1) en daardoor was een verlenging noodzakelijk. Daarin vielen geen treffers, waarna de beslissing viel vanaf de strafschopstip. Mitch Legerstee miste de laatste en beslissende pingel voor ESA (over), nadat ook ploeggenoot Nabil Nasri al op doelman Joep Smulders was gestuit.
Omvlee: “Ik heb na afloop tegen de jongens gezegd, dat dit op alle niveaus gebeurt. In de eredivisie, op een WK en in finales van de Champions League. Het blijft een loterij.”
ESA stond in 1970 in het eerste toernooi om de Arnhem Cup ook in de finale en verloor toen met 2-1 van Hertog Hendrik. In 1990 was ESA wel succesvol. Onder leiding van trainer Hans Witjes versloeg de zaterdagclub na een 0-0 eindstand stadgenoot Arnhemia na strafschoppen. ESA was 23 jaar na dato, in de 44e editie, dus minder succesvol vanaf de stip.