Trainer Delano Verwey maakt verrassende keuze: van AVW ’66 naar Arnhemse Boys

15 februari 2022 | Van onze AS-redactie

Delano Verwey is met ingang van volgend seizoen de hoofdtrainer van Arnhemse Boys. De 53-jarige Arnhemmer is nu bezig aan zijn derde seizoen bij de zaterdagse tweedeklasser AVW ’66 in Westervoort. Bij Arnhemse Boys wordt Verwey de opvolger van Pim Scholten, die na twee seizoenen vertrekt naar De Paasberg.

Verwey kan volgend seizoen lopend of op de fiets naar zijn nieuwe werkplek. “Ik woon op twee minuten van sportcomplex De Schuytgraaf”, zegt Verwey, die met zijn vertrek naar Arnhemse Boys, een derdeklasser, toch een verrassende keuze maakt.

Verwey is in het bezit van het trainersdiploma UEFA-A en dat biedt hem de mogelijkheid om zelfs als assistent trainer-coach in het betaalde voetbal werkzaam te zijn. “Ik heb ook al eerder de boot afgehouden, omdat ik nog te ambitieus was om een stapje terug te doen”, begint Verwey zijn relaas. “Maar ik loop al vier keer per week bij Arnhemse Boys, omdat ik er de pupillen onder 10 jaar en de mini ’s train, waar mijn zoontjes in spelen. Arnhemse Boys kwam nu weer langs en ik ben vrijblijvend op gesprek gegaan. Dat was sparren over de organisatie en of dat anders zou kunnen. Maar ik wil trainen en ben geen hoofd opleidingen. Maar zo is het balletje wel gaan rollen.”

Het bestuur van Arnhemse Boys en Verwey kwamen uiteindelijk tot een akkoord. “We gaan een pad bewandelen van twee, drie jaar met volop kansen voor de jeugd. Ik weet dat er in de juniorenteams van 15-1, 17-1 en 19-1 talentvolle spelers lopen.”

Hopelijk is dat voor Verwey (foto), die in het verleden als actief speler uitkwam voor Arnhemse Boys, ook komend seizoen in de derde klasse. Met slechts vier punten uit acht duels staat de ploeg van de huidige trainer Pim Scholten in 3C op een dertiende en voorlaatste plaats en heeft het alleen Ewijk (4 uit 9) nog onder zich.

Als het aan de technische commissie (TC) van AVW ’66 had gelegen, was Verwey ook komend seizoen nog trainer geweest van Westervoortse club. In een gesprek met een delegatie van de spelersgroep bleken er echter twijfels te bestaan over een contractverlenging. Verwey geeft aan zelf ook twijfels te hebben gehad. “Met name over het ambitieniveau van een aantal spelers. Maar daar wilde ik het eerst nog met de groep en de TC over hebben.”

Dat er toch meteen een besluit is genomen niet met elkaar verder te gaan, verraste Verwey. “Aan de andere kant kun je er bij twijfel na drie seizoenen beter een punt achter zetten. Ik kan bij AVW ’66 nog steeds met iedereen heel goed door één deur en ik zal er alles aan doen om de club te behouden voor de tweede klasse.”

* Foto geheel boven: Trainer Delano Verwey betreedt het veld met arbitrale trio voor het duel AVW ’66 – Veensche Boys, afgelopen zaterdag. (Foto: Nico Kooij)