Trainer AZ 2000 stelt grenzen

22 april 2012 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft zondag in de vijfde klasse F 3 punten behaald. De ploeg van trainer Delano Verwey won op sportpark Wilhelmina in Heelsum met 3-0 bij CHRC.

Voor zowel CHRC als AZ 2000 stond er niets meer op het spel, maar toch was het een duel op het scherp van de snede. “We begonnen niet sterk, maar na 10 minuten werden we door een handsbal van een CHRC-verdediger in zijn eigen strafschopgebied”, vertelde Delano verwey, trainer van AZ 2000. De bal ging op de stip, waarna Karim El Attrach onberispelijk raak schoot: 0-1. CHRC kos daarna vol voor de aanval en dat resulteerde in enkele flinke kansen, maar de bal wilde er niet in.
Na de pauze kwam AZ 2000 uit een ingestudeerde hoekschop halverwege de tweede helft door Jeffrey Ponsteen op 0-2.
Bij een duel op het middenveld kreeg verdediger André McCombs zijn tweede gele kaart en moest AZ 2000 met 10 man verder. “Daarna werd de wedstrijd door de scheidsrechter gestaakt”, vertelde Verwey. “Op het veld was niet veel aan de hand, maar de scheidsrechter vond dat hij door het thuispubliek de huid werd vol gescholden en wilde dat het bestuur bepaalde supporters zou verwijderen. Uiteindelijk stemde hij in met het hervatten van de wedstrijd onder het dreigement dat hij de wedstrijd definitief zou staken als hij nog maar 1 woord uit het publiek zou horen. Het spel heeft 10 minuten stilgelegen.”
In de 80e minuut ontstond er een opstootje tussen Rick Kampman, de keeper van AZ 2000, en de spits van CHRC, waarbij de Arnhemse doelman de spits een duw tegen het achterhoofd gaf en van de scheidsrechter de gele kaart kreeg. Trainer Delano Verwey was minder coulant dan de scheidsrechter en wisselde direct zijn keeper. “Voor de goede orde, het was ook geen klap. Maar door dit soort onacceptabele reacties kan het ineens uit de hand lopen en ik pik niet van mijn spelers dat ze de club negatief in het nieuws brengen of het risico daarop nemen.”
Kampman was stand-in voor vaste doelman Tim Sio, die afgelopen week zijn hand verbrand had, maar wel op de bank had plaatsgenomen. “Klasse dat hij met zijn brandblaren toch voor het team in wilde vallen, maar anders had ik wel een speler laten keepen”, zei Verwey, die Ayai Badjala nog 0-3 zag scoren.
“CHRC had de beste kansen, wij de gelukkige winnaar. Daar ben ik wel blij mee”, sprak Verwy. “Minder blij ben ik met de onnodige gele kaarten die we hebben gepakt, waardoor ik volgende week een serieus probleem heb om een representatief elftal op de been te brengen omdat er dan zeker 6 basisspelers niet ingezet kunnen worden door schorsingen en blessures.”

Vijfde klasse F
De Paasberg – Rohda   8-1
CHRC – AZ 2000          0-3
Uchta – ESCA               0-5
SC Oranje – SVHA        5-3
Ewijk – FC Jeugd          3-0