Tot op laatste dag spanning bij ESA

2 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA heeft zaterdag in de tweede klasse G een eerste stap gezet op weg naar een plek in de nacompetitie. De Arnhemse ploeg won thuis met 3-0 van Renswoude. Zaterdag valt uit bij Lelystad ’67 de beslissing in de spannende degradatiestrijd.

Door de 3-0 zege op Renswoude klom ESA op naar de twaalfde positie met 22 punten uit 25 duels. Ook ESC, dat in Doorwerth met 2-1 won van Duno, kwam op 22 uit 25. BAS is nu laatste na het thuisverlies (0-3) tegen Lelystad ’67. De ploeg uit Biddinghuizen heeft 21 punten uit 25 wedstrijden. Renswoude (27 uit 25) speelt al zeker in de nacompetitie.
BAS, ESC en ESA maken op de laatste speeldag, zaterdag 9 mei, uit welke twee ploegen rechtsreeks degraderen en wie via de nacompetitie nog klassebehoud mag gaan afdwingen.  ESC en BAS staan in Elburg in een rechtsreeks duel tegenover elkaar. ESA gaat op bezoek bij Lelystad’67. Als BAS degradeert en ESC en ESA boeken op de laatste speeldag eenzelfde resultaat, dan volgt tussen die twee laatste ploegen een beslissingswedstrijd. De winnaar speelt nacompetitie, de verliezer degradeert rechtstreeks.
ESA kreeg dus geen hulp van Duno, dat aan een dramatische reeks bezig is. De ploeg van de naar Spero vertrekkende trainer Gert-Jan Barten verloor, voor de vierde keer op rij, thuis met 2-1 van ESC. Nadat de gasten uit Elburg op 0-2 waren gekomen, scoorde Ralf de Haan nog wel tegen voor de ploeg uit Doorwerth. 

AVW ’66 is na het gelijkspel bij Unicum (1-1) en de nederlaag van Renswoude bij ESA definitief veilig. De Westervoortse ploeg nam in Lelystad al in de zevende minuut een 0-1 voorsprong door Joeward Hoogenbergen. Unicum maakte na een half uur gelijk en in die stand kwam geen verandering meer.
De ploeg van trainer Amir Hashemi heeft nu 33 punten uit 25 duels en staat daarmee op een gedeelde negende plaats. Zaterdag 9 mei sluit AVW ’66 de competitie af met een thuiswedstrijd tegen kampioen De Merino ‘s. 
 

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL

TWEEDE KLASSE G
BAS – Lelystad ’67                             0-3
Duno D – ESC                                    1-2
ESA – Renswoude                              3-0
De Merino’s – Owios                          2-0 
Terschuurse Boys – Blauw Geel ’55    1-1
Unicum – AVW ’66                             1-1 
Vios V – Hierden                                0-4

DERDE KLASSE A
DVV – Uni VV                                     4-3
Excelsior Z – Advendo ’57                  1-8
Keizerstad – Otterlo                           3-0  
Oranje Blauw – Redichem                   1-2
De Treffers – DVOV                            4-1 
VRC – SKV                                          2-0
Zelos – Lunteren                                0-0 

VIERDE KLASSE B
Almen – Harskamp                             3-3
AFC Arnhem – Harfsen                       2-2
Eefde – Winterswijk                            1-6  
Grolse Boys – SVDW ’75                      2-1
Oeken – Wodanseck                           3-0 
SC Oranje – Haarlo                             1-2 
SDS ’55 – Eendracht                           8-0