Toptoernooi voor C-jeugd bij SML

3 juni 2016 | Van onze AS-redactie

Op zaterdag 4 juni wordt op sportpark De Bakenberg, de thuishaven van de Arnhemse voetbalclub SML, voor de tweede keer het Dick Langenbach Toernooi gehouden. Aan dit toernooi voor C-junioren doen alleen ploegen mee die uitkomen in de landelijke eerste en tweede divisie.

 

SML-toernooi (Small)Jeroen Neuhaus, de grote initiator achter dit evenement, is blij met de topbezetting. “Ik ben vorig jaar juni begonnen met het aanschrijven van teams die uitkomen in de eerste, tweede en derde divisie”, vertelt de oud-aanvoerder van SML. “Uiteindelijk hebben zich 26 ploegen aangemeld en daaruit hebben we een keuze gemaakt en zestien teams overgehouden. Ploegen die spelen in de derde divisie zijn afgevallen.”
Tijdens het 100-jarig bestaan van SML, vijf jaar geleden, werd dit toernooi voor het eerst gehouden. Neuhaus: “Het is de bedoeling dat we nu het toernooi vanaf nu elk jaar houden. Ik hoop voor 2017 ook profclubs te interesseren. Maar ik ben al heel tevreden over de bezetting voor dit jaar met vier eerste divisie teams en twaalf tweede divisieploegen.”
Er wordt gespeeld in vier poules van vier ploegen. Het toernooi begint om 9.30 uur en de finale is om 17.15 uur. De deelnemende ploegen zijn SML, Argon, Vriendenschaar en Urk (poule 1), Alphense Boys, UVS, Elinkwijk en Prinse Irene (poule 2), AFC ’34, DVV, Zeeburgia, en LAC Frisia 1883 (poule 3) en Hollandia, Laakkwartier, Nuenen en GVAV Rapiditas (poule 4). Dick Langenbach, oud-voorzitter van SML en oud-bondsbestuurder van de KNVB, zal de aftrap van het toernooi verrichten en ook de prijzen uitreiken.

vdzOp de velden van sportpark ’t Cranevelt houdt VDZ dit weekeinde (4 en 5 juni) haar jaarlijkse Geert Egging Toernooi. Op zaterdag komen de A-junioren (vanaf 13.30 uur) en D-pupillen (vanaf 8.45 uur) in actie. Op zondag is het de beurt aan de B- en C-junioren. Zij starten respectievelijk om 13.25 uur en 8.45 uur. De meeste ploegen doen met meerdere teams mee aan het toernooi voor (grotendeels) niet-selectieteams. Behalve VDZ  zijn ook AVW ’66, DCS, DVOV, Spero SML, VVO, DVV, Trekvogels, Loo, Woezik, Orion, Union, De Treffers, SKV, Apeldoornse Boys en GSV ’38 met één of meerdere teams van de partij.

avw66Bij het Westervoortse AVW ’66 wordt zaterdag 4 juni op sportpark Hamerden het jaarlijkse Gelderse D-Soccer Toernooi gehouden.  Aan dit toernooi voor D1-pupillenteams doen ploegen uit het gehele land mee. Behalve het hoogste D-pupillenteam van AVW ’66 verschijnen DVV, Hollandia, Quick ’20, DVC ’26, Longa ’30, Trekvogels, UNA, De Treffers, Sportclub Enschede, Hoevelaken en Blauw Geel ’55 met hun beste D-pupillenteam aan de start.  Het toernooi begint om 9.30 uur.