Toptijden op de Bedriegertjesloop

3 juni 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Coen de Wit heeft woensdag de 11 kilometer van de Bedriegertjesloop gewonnen. De Arnhemmer deed dat in een tijd van 38 minuten en 12 seconden. Bij de vrouwen was de Arnhemse Renée Tijdink in 48.00 de snelste.

De Wit (foto rechts) was in zijn race op de 11 kilometer veruit de sterkste. Hij bleef zijn stadgenoot, Dorus Arts, ruim voor. Arts, die vorig jaar won in 40.45, legde de afstand nu af in 39.19 en eindigde als tweede.
Voor De Wit was de bedrigertjesloop een ’tussendoortje’. De atleet maakt namelijk ook deel uit van het eerste team van TVA (Triathlon Vereniging Arnhem), dat uitkomt in de eerste divisie. Zondag staat voor De Wit en zijn ploeg de traithlon van Almere op het programma. Drukke tijden dus voor De Wit. “Maar sponsor Run2Day vindt het leuk als wij ook aan deze wedstrijden meedoen”, zei De Wit. “En ik beschouw het ook als een training, al is het wel een pittige.”
Afgelopen zaterdag deed De Wit ook al mee aan de Stuwwalloop (15 kilometer) in Oosterbeek en ook daar ging hij als eerste over de streep. “Het is allemaal wat snel achter elkaar. Daar moet je mee uitkijken, want naarmate je ouder wordt, duurt het herstel wat langer’, zei de 46-jarige Arnhemmer.
Niettemin behoort De Wit na de triathlon van Almere tot de deelnemers aan de halve triathlon in het Duitse Bocholt, op 14 juni.. “Daarna neem ik wat gas terug, maar ik doe in Arnhem op 21 juli nog wel mee aan de Jail to Jailrun”, sprak De Wit lachend.

Renée Tijdink was bij de vrouwen de snelste. De 24-jarige Arnhemse bleef met haar tijd van 48 minuten precies Manon Mensink 41 seconden voor. “Ik liep lang achter Manon op de tweede plaats op een metertje of dertig”, sprak de winnares. “Maar na vijf kilometer werd het gat steeds iets kleiner. Na acht kilometer liepen we samen en ben langs Manon op gegaan. Ik sloeg toen een gaatje en heb doorgetrokken. Maar ik vond het tot het laatst spannend, maar Manon kwam niet meer dichterbij.
Afgelopen zaterdag eindigde Tijdink op de Stuwalloop nog als derde op de 10 kilometer. Twee wedstrijden in korte tijd kostte de geboren Zuid-Limburgse blijkbaar geen moeite. “Vorig jaar heb ik nog foto’s gemaakt bij de Bedriegertjesloop voor mijn website voor sportfotografie. Ik had wat minder wedstrijden gelopen door een blessure en nu dacht ik: laat  ik eens meedoen.”

Op de 6 kilometer ging de zege bij de mannen naar Olaf Bos (21.16) uit Dieren. Nijmegenaar Carlos Baltus eindigde als tweede (21.36). Rob Detert Oude Weme, de winnaar van vorig jaar, werd derde (21.44).
Sandra de Jonge uit Rozendaal was op het haar bekende terrein de snelste de kortste afstand (23.50). Monique Nijkamp uit Nijmegen werd tweede (26.11), Annemiek Holtrop uit Dieren derde (26.11).

Onder de lopers op de 6 kilometer bevonden zich veel (ex)-voetballers. Een van hen was Ton Wareman (51). Hij viel met een tijd van iets boven de 24 minuten net buiten de top tien. “Maar ik doe dit ook voor mijn lol, hoor. Ik heb niet de illusie voor de ereplaatsen te gaan”, zei de oud-speler van ondermeer Vitesse en Arnhemse Boys. “Ik ben blij dat ik dit kan doenIk ben een tijdje geblesseerd geweest aan mijn achillespees. Daarom heb ik ook een gat in min schoen om zo de druk op mijn hiel te verminderen.”
Voetballen lukt niet meer, zo vertelde Wareman. “Al train ik nog wel de E3 van Redichem. Maar het lopen vind ik ook leuk. Op tweede paasdag hebik nog de ‘zestig van Texel’ gelopen. Is me binnen zes uur gelukt. Daar ben ik wel erg vermoeid uitgekomen, maar ik pak het nu langzaam weer op. Zonder ambities, ik doe het voor mezelf.”

* Foto homepage: Renée Tijdink, de winnares van de 11 kilometer, geflankeerd dooor Nancy de Vries (links, derde) en Manon Mensink (tweede).

Klik hier voor de uitslag van de Bedriegertjesloop 2015

 
De jeugd was volop vertegenwoordigd. Marieke Robbers (links) en Celine Smans vielen op de 6 kilometer echter niet in de prijzen.


Oud-voetballer Ton Wareman (onder meer Vitesse, Arnhemse Boys, Redichem) viel op de 6 kilometer net buiten de top tien.


Ineke Noordhoek en Lex Uittenbogaard in een gezellig onderonsje vooraf.


Spanning bij de lopers voor de start van de 6 kilometer.


Nog even een praatje met burgemeester Klein Molekamp van Rozendaal.