Topspanning bij AVW ’66 en ESA

10 mei 2014 | Van onze AS-redactie

Zelf winnen en hopen op falen van de concurrentie. Meer kan AVW ’66 zaterdag niet doen, want ook bij een zege in Denekamp op DOS ’37 ligt degradatie uit 1D op de loer. ESA strijdt in 2G nog om een periodetitel.

 

AVW ’66 staat met nog één speelronde voor de boeg met 21 punten op de voorlaatste plaats en dat betekent directe degradatie. Wint AVW ’66 bij DOS ’36, dan moet er ook nog hulp komen uit Oldebroek, waar het al gedegradeerde Owios het Edese Blauw Geel ’55 (22 punten) minimaal op een gelijkspel moet houden. In dat geval krijgt AVW ’66 via de nacompetitie nog de kans zich te handhaven in de eerste klasse D.
Bij een gelijkspel van de Westervoortse ploeg en verlies van Blauw Geel ’55 eindigen beide ploegen gelijk en volgt een beslissingswedstrijd.

In de tweede klasse G heeft ESA ondanks het gelijkspel van vorige week tegen Hierden (1-1) nog kans op de derde periodetitel. De ploeg van trainer Dennis van Beukering heeft dat echter niet meer in eigen hand en is ook afhankelijk van de resultaten van de concurrenten.
Lelystad ’67 (17 punten, doelsaldo +13). ESA 17 punten, doelsaldo +10) en BAS (17 punten, doelsaldo +5). ASV Dronten gaat in de strijd om de derde periodetitel weliswaar aan kop met 20 punten, maar die ploeg was al de sterkste in de tweede periode en speelt dus nu geen rol.
ESA gaat op bezoek bij Veensche Boys, dat de eerste periodetitel voor zich opeiste. Voor de ploeg uit Nijkerkerveen staat er dus niets meer op het spel.
Voor de twee concurrenten van ESA, Lelystad ’67 en BAS, staan er op de laatste speeldag lastige wedstrijden op het programma. Lelystad ’67 speelt thuis tegen KHC, dat als nummer twee in de totaalstand nog een punt moet pakken om een plek in de nacompetitie, als vervangend periodekampioen van algeheel kampioen ASV Dronten, veilig te stellen. BAS moet op bezoek bij ASV Dronten, dat als kampioen in zijn laatste duel voor eigen publiek geen modderfiguur zal willen slaan.

Klik hier voor het sportprogramma