Topprestatie leidt tot Ironman Hawaii

30 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Triatlete Monique Burger (foto) van Triathlon Vereniging Arnhem (TVA) heeft zich geplaatst voor de Ironman van Hawaii op 13 oktober. Die wedstrijd geldt als het officieuze wereldkampioenschap triatlon.

Burger plaatste zich voor de triatlon van Hawaii door zondag uitstekend te presteren in het Canadese Penticton. Met een voortreffelijke tijd van 10 uur, 18 minuten en 28 seconden eindigde de atlete uit Doorwerth als tiende in het overall klassement. In haar leeftijdscategorie werd ze derde. De wedstrijd in Canada was er één uit het klassieke triathloncircuit (3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer lopen), waarbij kwalificatie voor Hawaii kon worden afgedwongen.
Burger was na de loodzware triathlon dolblij met haar prestatie. “Derde in mijn categorie en zelfs tiende tussen de profdames. Van de 2500 atleten, inclusief de mannen, was ik nummer 112. Allemaal heel onwerkelijk.”
Burger heeft al aangegeven te zullen starten op Hawaii en zal nu snel beginnen met de voorbereidingen en het zoeken naar sponsors om dit mogelijk te maken. “Want deze kans krijg ik niet snel nog een keer.”