Topdag voor ESA en SC Oranje?

2 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Wordt het directe degradatie uit de tweede klasse G of haalt ESA nog de nacompetitie? En verzekert SC Oranje zich in de vierde klasse B op de voorlaatste dag al van de derde periodetitel? Een vooruitblik op het zaterdagvoetbal.

De spanning in de strijd tegen degradatie is in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal gestegen naar een climax. Met nog twee speelronden voor de boeg moeten nog drie ploegen vrezen voor rechtstreekse degradatie. ESC (19 punten), het Arnhemse ESA (19) en BAS (21) zijn de kandidaten. Een van deze drie ploegen krijgt nog een herkansing in de nacompetitie om het vege lijf te redden, twee clubs degraderen. Boven dit drietal staan Renswoude (27) en Lelystad ’67 (30). Deze ploegen maken met het ook nog niet helemaal veilige AVW ’66 uit wie van de drie in de nacompetitie terechtkomt.
Alsof het vooraf bedacht is, staan vier van de onderste vijf ploegen zaterdag 2 mei tegenover elkaar. ESA is op sportcomplex Rijkerswoerd gastheer van Renswoude (aanvang 14.30 uur), BAS ontvangt Lelstad ’67. Op zaterdag 9 mei volgen nog een keer twee krakers in de degradatiestrijd: Lelystad ’67 – ESA en ESC – BAS.
Een zege (of een gelijkspel) van ESA tegen Renswoude helpt ook AVW ’66. De Westervoortse ploeg is dan defintief veilig. AVW ’66 heeft alles echter in eigen hand. Bij een zege in Lelystad op Unicum hoeft de ploeg van trainer Amir Hashemi niet naar de concurrentie te kijken.

In de vierde klasse B kan SC Oranje zaterdag 2 mei al de derde periodetitel in de wacht slepen als het zelf op het eigen sportpark De Bakenhof wint van Haarlo (aanvang 14.30 uur) en het duel Eefde – Winterswijk in een gelijkspel eindigt. Op de laatste speeldag, zaterdag 9 mei, brengt SC Oranje (15 punten uit 7 duels) nog een bezoek aan Winterswijk, dat met 13 uit 7 ook nog in de race is voor de derde periodetitel. ook eefde heeft 13 uit 7.
Door een reeks goede resultaten is de ploeg van trainer Hans Liethof inmiddels opgeklommen naar de vierde plaats in de totaalstand. Haarlo, zaterdagmiddag de tegenstander van SC Oranje, staat met een punt achterstand op de Arnhemse ploeg op een vijfde plaats.

 Klik hier voor het voetbalprogramma