FC Porto, PSV, WBA en Vitesse spelen toernooi in Gelredome

21 juni 2016 | Van onze AS-redactie

In de aanloop naar de competitie spelen FC Porto, West Bromwich Albion, PSV en Vitesse een toernooi in het Arnhemse Gelredome. Het toernooi wordt van 21 tot en met 23 juli gehouden.

FC Porto behoort tot de grote Europese ploegen. De club is 27-voudig Portugees kampioen en kroonde zich in 2004 met het winnen van de Champions League tot beste ploeg van Europa, nadat het in 1987 ook al de Europa Cup I had gewonnen. Succes was er ook in 2003 (winnaar UEFA Cup) en in 2004 met de zege in de Europa League. West Bromwich Albion eindigde afgelopen seizoen in de Engelse Premier League op een veertiende plaats.
Propper, Davy1Met PSV komt de regerend Nederlands kampioen naar Arnhem. PSV telt vele (internationale) topspelers en heeft ook oud-Vitessenaar Davy Pröpper (foto) onder contract. Voor PSV is het toernooi in Gelredome de laatste test voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal, op zondag 31 juli tegen bekerwinnaar Feyenoord.

FC PortoVitesse start komende zondag (26 juni) met de voorbereiding. Op Papendal begint om 12.00 uur de eerste training. Op zaterdag 9 juli speelt de ploeg van trainer Henk Fräser de eerste oefenwedstrijd. Op het terrein van RKSV Drielis het Belgische KV Oostende dan de tegenstander. Vanaf maandag 11 juli belegt Vitesse een trainingskamp in Slovenie. Op zaterdag 16 juli speelt Vitesse in Slovenië een oefenwedstrijd tegen het Russische Rubin Kazan, waarna de selectie en staf op zondag 17 juli terugkeren naar Arnhem. Na het toernooi in Arnhem speelt Vitesse op zaterdag 30 juli in Engeland nog een wedstrijd tegen Newcastle United, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League.
De competitie begint voor Vitesse op zaterdag 6 augustus. De Arnhemse formatie speelt dan in Tilburg tegen Willem II. De aanvang is 20.45 uur.

Foto boven: aanvoerder Guram Kashia juicht nadat hij Vitesse in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op voorsprong heeft gezet. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)