Topbezetting bij Posbankloop

27 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De ATAG Posbankloop kent zondag 30 september een topbezetting. Naast de winnaars van vorig jaar, Vladimir Tonchinski (Wit-Rusland) en Nadja Wijenberg komen twee vrouwelijke toppers uit Kenia naar Velp: Esther Chemtai en Josphine Chepkoech.

In het verleden kende de ATAG Posbankloop Velp vaak een ijzersterk startveld. Mede omdat topatleten soms op een (kleine) startvergoeding konden rekenen. Met het afschaffen hiervan bleven de toppers een tijdje weg, maar inmiddels lijkt het erop dat er geen geld aan te pas hoeft te komen en dat de Posbankloop zelf voldoende aantrekkingskracht heeft op topatleten.
Zowel bij de mannen als vrouwen staan dit jaar ijzersterke atleten uit binnen- en buitenland aan de start. Enkele namen bij de mannen: Matthew Koech uit Kenia (afgelopen zondag negende bij de Dam- tot Damloop), Jesper van der Wielen (beste Nederlander bij de Damloop, twaalfde, en momenteel dé grote belofte voor de toekomst), Vladimir Tonchinski uit Wit-Rusland (winnaar Posbankloop van vorig jaar), Jeroen van Erp, Jay Sauer, Arthur Schramade, Frank Futselaar en Fransua Woldemariam.
En bij de vrouwen: Esther Chemtai uit Kenia (derde bij de Damloop), Josephine Chepkoech eveneens uit Kenia (vijfde bij de Damloop), Nadja Wijenberg (winnares van de Posbankloop vorig jaar). Het vrouwenveld kent ook de inbreng van twee snelle, regionale loopsters: Pauline Claessen uit Velp en Esmé Moricke uit Nijmegen. De laatste won pas de Bridgeloop Arnhem over 10 Engelse mijlen.
Ook het startveld bij de 6 kilometerloop belooft veel. De kans is groot dat de parcoursrecords eraan gaan. De records op de 15 kilometer staan op naam van de Kenianen Abraham Rotich (mannen, 43.39 minuten, 2009) en Delilah Asiago (vrouwen, 50.54 minuten, 2002). Op de 6 kilometer zijn de recordhouders Dennis Licht (mannen, 18.16 minuten, 2008) en Jip Vastenburg (vrouwen, 22.13 minuten, 2011).
Een verbetering van het parcoursrecord op de 15 kilometer levert de winnaar (m/v) het lieve sommetje van 500 euro op. Een verbetering van het record op de 6 kilometer is goed voor een bonus van 300 euro.

Inschrijven voor de 18e ATAG Posbankloop van zondag 30 september (6 en 15 km) kan tot zaterdag 29 september 24.00 uur. De bedoeling was de inschrijving donderdagavond te sluiten, maar mede als gevolg van een storing afgelopen weekend (de website was onbereikbaar) is de inschrijfperiode verlengd tot zaterdagavond.
Inschrijven: ga naar www.atagposbankloop.nl. Na-inschrijving komende zondag is niet mogelijk!

Onder de vlag van de Stichting Posbankloop worden in het weekeinde van 29/30 september ook de Larenstein Posbank Wandeltochten (7,5, 15, 25 en 35 kilometer) gehouden, de Nachtmars (65 km) en de KennedyWalk (80 km). De laatste twee afstanden starten al op zaterdagavond. Alle informatie is te vinden op www.atagposbankloop.nl.

Alle info op een rij:
Hardlopen

• ATAG Posbankloop 6 km en 15 km: inschrijven tot zaterdag 29 september 24.00 uur.
• Coop KidsRuns 500 (4 t/m 8 jr) en 1.000 meter (9 t/m 12 jr) inschrijven alleen zondag tussen 11.00 en 11.50 uur.
Wandelen
• Alle afstanden (7,5, 15, 25 en 35 km): voorinschrijven tot zaterdag 29 september 24.00 uur. Na-inschrijven: zondag voorafgaand aan de wandelingen (Let op: voor de nordic walking-prestatietocht is na-inschrijving niet mogelijk).
• Nachtmars en KennedyWalk: voorinschrijven tot vrijdag 28 september 24.00 uur. Na-inschrijven: zaterdagavond 29 september voorafgaand aan de wandelingen.