Ton Klijnhout trainer Presikhaaf

11 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Voetbaltrainer Ton Klijnhout (foto) keert terug aan het front. De Arnhemmer, vorig seizoen nog werkzaam bij De Paasberg, neemt de rest van het seizoen het eerste zaterdagelftal van FC Presikhaaf onder zijn hoede. Klijnhout (65) neemt de taken over van Randy Loor.

FC Presikhaaf startte deze voetbaljaargang voor het eerst met een standaardelftal op zaterdag. Onder leiding van trainer Randy Loor begon de ploeg in de vierde klasse A aan het seizoen. “Maar Randy gaat weer voetballen en hij heeft mij gebeld”, vertelde Ton Klijnhout. “Ik ben bij hem thuis geweest en heb gezegd, dat ik er niet onwelwillend tegenover stond om het over te nemen. Maar ik wilde toch eerst met het bestuur van Presikhaaf om de tafel. Ook dat is inmiddels gebeurd en heb met de voorzitter een goed gesprek gehad. Het is rond.”
Klijnhout was in het verleden al eerder als trainer aan Presikhaaf verbonden. Klijnhout: “Ik ken er veel mensen en ik vond het toch ook weer leuk om wat te gaan doen. Ik heb maandag voor het eerst voor de groep gestaan en dat gaf een goed gevoel.”
Afgelopen zaterdag heeft Klijnhout zijn ploeg voor het eerst zien spelen. Presikhaaf behaalde toen in de uitwedstrijd bij Alverna zijn eerste overwinning: 1-4. “Ik heb begrepen dat de club het dit jaar aan wilde zien hoe het zou gaan met een standaardelftal op zaterdag. Maar op termijn moet het zaterdagteam een stabiele derdeklasser worden.”
Presikhaaf speelt zaterdag thuis tegen Achilles’29. Dat duel begint om 14.30 uur.