Ton Klijnhout stapt per direct op

28 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Trainer Ton Klijnhout is per direct opgestapt bij De Paasberg. De Arnhemmer kreeg na afloop van het gewonnen duel tegen FC Jeugd (3-2) van het bestuur opdracht in de return Maikel Weggemans op te stellen. Klijnhout weigerde.

“Ik ben na vandaag trainer af”, vertelde Klijnhout zondagavond. “Ik ga niet een speler opstellen die mij eerder heeft bedreigd. Er is al veel meer gebeurd, maar dit is voor mij de druppel.”
Maikel Weggemans was dit seizoen na Erdal, Murat en Umit Senyer de vierde spits van De Paasberg. De eerste drie kregen van trainer Ton Klijnhout de voorkeur. “Dat heeft tot problemen geleid. Maikel Weggemans heeft mij een ‘vies oud mannetje’ genoemd en zei ook: ‘Jij kent mij nog niet’. Dat was 2 maanden geleden en ik laat mij niet bedreigen.”
Weggemans kwam niet meer voor in de plannen van Klijnhout, maar omdat de neven Senyer niet wilden spelen tegen hun nieuwe club FC Jeugd, zat De Paasberg ineens met een tekort aan aanvallers. “Als invaller Jan Klaver kort voor tijd 4-1 had gemaakt of als het 3-1 was gebleven, was er waarschijnlijk niets gebeurd”, zei Klijnhout. “Nu kwam ik na afloop in de bestuurskamer en de beslissing om Maikel er weer bij te halen was al genomen. Maikel zou dinsdag weer gewoon mee gaan trainen. Ook de nieuwe trainer John Raaymann zat er. Maar ik ga geen spelers opstellen die mij hebben bedreigd. Toen ik wegging, kwam ook bestuurslid Dennis Sanches nog achter me aanlopen, maar mijn beslissing stond vast.”
Voor Klijnhout is er in principe geen weg meer terug. “Tenzij teruggedraaid wordt dat Maikel bij de groep komt. Anders is het voor mij over. Hier werk ik niet aan mee.”