‘Tomasson assistent van Bosz’

14 juni 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jon Dahl Tomasson, oud-speler van Heerenveen, Feyenoord en AC Milan, wordt met ingang van komend seizoen assistent van trainer Peter Bosz bij Vitesse. Dat meldt Regio Rijnmond Voetbal. Tomasson was eerder hoofdtrainer bij Excelsior en Roda JC.

Tomasson (38) zou bij Vitesse de opvolger moeten worden van Hendrie Krüzen, die na twee seizoenen terugkeert naar Heracles Almelo. De komst van Tomasson naar Vitesse zou niet vreemd zijn, want in maart liep de voormalige topspits al een week stage bij de Arnhemse eredivisionist.
Tomasson kwam in Nederland uit voor Heerenveen en Feyenoord. Bij de Rotterdamse club voetbalde de Deense international, verspreid over twee periodes, zes seizoenen. Met Feyenoord werd Tomasson in 1999 Nederlands kampioen, in 2002 had de Deen een belangrijk aandeel in het winnen van de UEFA Cup.
Als trainer had Tomasson in het seizoen 2013 – 2014 Excelsior onder zijn hoede. In december 2013, tijdens de winterstop, vertrok de Deen echter naar Roda JC als opvolger van de ontslagen Ruud Brood. Tomasson kon de successen bij Excelsior geen vervolg geven in Kerkrade. Roda JC degradeerde uit de eredivisie, terwijl Excelsior dat seizoen onder Marinus Dijkhuizen promotie afdwong naar de eredivisie.