Tjallingii belangrijke pion voor Rabo

20 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemmer Maarten Tjallingii is een belangrijke pion in de Rabo-wielerploeg die voor de Tour helemaal is opgebouwd rond kopman Robert Gesink. De Rabo maakte maandag de definitieve ploeg bekend voor de Tour, die op 2 juli in de Vendée van start gaat.

Technisch directeur Erik Breukink meldde: “Het team beschikt over veel klimvermogen met Gesink, Bauke Mollema, Laurens ten Dam, Luis Léon Sanchez, Juanma Garate en Carlos Barredo. En met Lars Boom, Maarten Tjallingii en Grischa Niermann hebben we rouleurs van internationale topklasse.”
Maarten Tjallingii maakte dit jaar grote indruk tijdens de klassieker Parijs-Roubaix. De 33-jarige Arnhemmer fietste de laatste 100 kilometer in de voorste gelederen en zag zijn sterke optreden beloond met een derde plaats. Ook de vijfde plaats in de 24 km lange tijdrit van de Ronde van Californië oogstte alom waardering.
Robert Gesink is de absolute kopman van de Raboploeg. Hij werd vorig jaar zesde en geldt dit jaar als een kandidaat voor het podium. Breukink benadrukt dat het team volledig in dienst van Gesink zal rijden. “We gaan met een absolute kopman naar de Tour. Rond Robert hebben we een evenwichtig team samengesteld. Met hem proberen we dicht bij het podium te komen, ondanks de heftige concurrentie.”
De Raboploeg voor de Tour bestaat uit: Robert Gesink, Bauke Mollema, Laurens ten Dam, Lars Boom, Maarten Tjallingii, Luis Léon Sanchez, Juanma Garate, Carlos Barredo en Grischa Niermann. De ploegleiders zijn Adri van Houwelingen en Frans Maassen. De Tour start op 2 juli met een rit in lijn en eindigt op 24 juli in Parijs.