Titelkansen SML A1 slinken na verlies

22 november 2011 | Van onze AS-redactie

In de strijd om de titel maakte SML A1 in de hoofdklasse M een lelijke misstap. Door een 3-1 nederlaag bij Longa’30 A1 liep de achterstand op Orion A1, dat 33 punten uit 11 duels heeft, op tot 8 punten.

HOOFDKLASSE M
Longa’30 A1 – SML A1 3-1 ( 1-1).

SML A1, zonder Dilsad Birim (andere verplichtingen) en Jilles Droog (kruisbandblessure), liep na 5 zeges op rij weer eens tegen een nederlaag op.
Longa’30 opende feller en kreeg de eerste grote kans. Die bleef onbenut, waarna Achmed Lak op aangeven van Yannick van Heumen liet zien hoe het wel moest en de bal in de hoek knikte: 0-1.
Longa’30 A1 liet zich niet uit het veld slaan door deze tegentreffer en vocht zich terug in het duel. Dit werd 5 minuten later beloond met de verdiende gelijkmaker: 1-1.
Na rust drukte de thuisclub door. Keeper Elwin Vermeulen van SML A1 verrichtte nog enkele prima reddingen, maar kon een tweede tegengoal niet voorkomen. Na een afgeslagen hoekschop was het de centrale middenvelder van Longa die de trekker overhaalde en zijn schot in het doel zag eindigen: 2-1.
SML kon aanvallend niet veel uitrichten en na de derde Lichtenvoordse treffer vervloog alle hoop bij SML A1. Slordig afronden van de thuisclub en goed keeperswerk van Elwin Vermeulen voorkwamen een grotere achterstand voor SML A1.
De mannen van trainer René Lubbers waren geen schim van het zo succesvolle elftal van de afgelopen weken, waardoor er terecht werd verloren op het gloednieuwe sportpark De Treffer. Door de afwezigheid van Birim en Droog kreeg B-speler Sven Roelofs een kans in het A1 en hij deed dat uitstekend. “Het ging aardig. Alleen jammer dat ik me niet heb kunnen onderscheiden”, zei de B-junior. “Als team werd het normale niveau niet gehaald. Jammer, we hadden hier niet hoeven te verliezen. Voetballend vond ik de tegenstander niet heel sterk, alleen qua felheid waren zij de meerdere.”
Op zaterdag 26 november speelt SML A1 een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser VDZ A1 op sportpark ’t Cranevelt, aanvang 12.00 uur.

Uitslagen Hoofdklasse M
Longa’30 A1 – SML A1                            3-1
Eldenia A1 – RKHVV A1                           6-2
Varseveld A1 – WVC/SKVW/W’wijk A1  1-3
AZSV A1 – Orion A1                                1-3
Quick 1888 A1 – Hatert A1                    1-0
Grol A1 – DVC’26 A1                               1-3


Sven Roelofs (links), nog een B-junior, maakte zijn debuut in SML A1.