Titel uit zicht van Presikhaaf

1 april 2013 | Van onze AS-redactie

Presikhaaf heeft aan de prima prestatie van zaterdag tegen koploper Alverna geen vervolg kunnen geven. De ploeg van trainer Dennis van Beukering verloor maandag met 2-0 bij Silvolde, waardoor de kansen op de titel vrijwel nihil zijn.

Presikhaaf begon heel slecht aan de wedstrijd. De thuisploeg scoorde al na 2 minuten de openingstreffer. Voordat Presikhaaf van de schrik was bekomen, stond er een 2-0 stand op het scorebord.
“Die tweede goal viel al na 12 minuten en pas toen zijn wij ook gaan voetballen”, zei een teleurgestelde Dennis van Beukering. “De eerste goal was buitenspel, maar dat neemt niet weg dat onze start heel slecht was.”
Presikhaaf herstelde zich wel, maar kansen voor Giel Neervoort (vrije trap) en Jhon van Beukering bleven onbenut. In de tweede helft was het éénrichtingsverkeer. Silvolde hield het doel echter schoon, want na een inzet van Shiwam Hamdaziz werd de bal van de lijn gehaald en ook een kopbal van Jhon van Beukering leverde geen treffer op.
Arjan Haast van Presikhaaf kreeg nog de rode kaart. “Volkomen onterecht”, zei Van Beukering na afloop. “Arjan kwam in een één-tegen-één situatie terecht en tikte de bal weg. Van een rode kaart was geen sprake.”
Presikhaaf en Alverna delen de koppositie in de tweede periode met 19 punten uit 8 duels. Het doelgemiddelde van Presikhaaf (22-9) is net iets beter dan dat van Alverna (20-9). AWC (17 uit 8) staat op de derde plek.
In de strijd om de titel verloor Presikhaaf terrein. Met 34 uit 19 heeft Presikhaaf 11 punten achterstand op Alverna, dat echter wel een wedstrijd meer speelde.

Uitslagen Eerste klasse E
Maandag 1 april
Alverna  – Glanerbrug           3-0
Germania – AWC                   1-3
Silvolde – Presikhaaf             2-0
SC Enschede – Bemmel         1-1
TVC ’28 – Achilles ’12           0-2
Rheden – SDOUC                  2-4
Babberich/L – Stevo              1-0

Stand aan kop
1. Alverna              20-45
2. Silvolde              17-37
3. Presikhaaf          19-34
4. AWC                   19-34
5. Germania           19-32