Titel SML A1, nacompetitie VVO A1

8 mei 2014 | Van onze AS-redactie

Het A1 juniorenteam van SML A1 is door een 4-1 zege in het beslissingsduel met Beuningse Boys A1 kampioen geworden van de Hoofdklasse L. VVO A1 verloor de beslissingswedstrijd om de titel in de eerste klasse met 2-1 van Robur et Velocitas.

Vele Arnhemse fans waren naar het Huissense sportpark De Blauwenburcht gekomen om SML A1 aan te moedigen. Zij werden niet teleurgesteld. SML A1 was veel te sterk voor Beuningse Boys A1: 4-1.
Beide ploegen hadden elkaar in de reguliere competitie niets toegegeven. De twee teams waren in 22 duels ongeslagen gebleven en hadden allen tegen elkaar gelijkgespeeld. Met 62 punten uit 22 wedstrijden bedroeg de voorsprong op DZC ’68, de nummer drie, 16 punten. De doelcijfers van 118-18 (SML A1) en 110-21 (Beuningse Boys A1) spreken boekdelen.
SML A1 promoveert door het behalen van de titel naar de vierde divisie. Beuningse Boys kan die plek via de nacompetitie nog bereiken.

VVO A1 is ook veroordeeld tot de nacompetitie. De Velpse ploeg verloor dinsdagavond in Beekbergen de beslissingswedstrijd om de titel in de eerste klasse (22) na verlenging met 2-1 van Robur et Velocitas. De Apeldoornse ploeg promoveert nu naar de hoofdklasse, VVO A1 hoopt dat alsnog via de nacompetitie te bereiken.
Max Snijders zette VVO A1 in de eerste helft op een 1—0 voorsprong, maar in de 77e minuut kwam Robur uit een strafschop langszij. Na 90 minuten stond een 1-1 stand op het bord, waardoor een verlenging noodzakelijk was.
In de tweede minuut van de tweede helft van de verlenging moest VVO A1 met tien man verder. Centrale verdediger Tom Liesting kreeg toen zijn tweede gele kaart. De domper werd voor de Velpse ploeg nog groter toen Robur twee minuten later met een prachtige treffer op een 2-1 voorsprong kwam. VVO A1 was daarna niet meer bij machte nog wat terug te doen.
In de eerste klasse (22) staken VVO a1 en Robur et Velocitas met kop en schouders boven de andere ploegen uit. Met 53 punten uit 20 duels hadden beide teams een voorsprong van 15 punten op Groen Wit ’62, de nummer drie in de eindstand.
In de nacompetitie krijgt VVO A1 een herkansing om alsnog promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen.