Titel in zicht voor SC Oranje, Veluwezoom pakt koppositie

3 april 2016 | Van onze AS-redactie

Het kampioenschap voor SC Oranje komt steeds dichterbij. In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal won de Arnhemse ploeg thuis met 1-0 van Hatert en profiteerde zo optimaal van het verlies van DVV, dat thuis met 3-1 verloor van Excelsior Zetten. In 4B nam Veluwezoom de koppositie over van Oene.

SC Oranje nam het in de eerste helft veel te licht op tegen het laaggeklasseerde Hatert. De thuisploeg hanteerde een te laag tempo om Hatert in de problemen te brengen. Pas een kwartier voor het eindsignaal viel de bevrijdende treffer. Uitblinker Nicky Peters scoorde na een dieptepass van Lok-Wah Tsang: 1-0. Kort daarvoor claimde SC Oranje nog een strafschop, toen Mo Edan binnen het strafschopgebied werd gevloerd. De Arbiter weigerde de bal echter op de stip te leggen. Het veel sterkere Oranje vergat de score daarna op te voeren door veel kansen onbenut te laten.
SC Oranje gaat in 4A met 43 punten uit 19 duels aan kop. Daarna volgen Excelsior Zetten (39 uit 20), DVV (38 uit 19) en Krayenhoff (37 uit 20). In de tweede periode staat Excelsior Zetten bovenaan met 21 uit 8, SC Oranje is tweede met 16 uit 7.
In het restant van de competitie, die gaat over 24 speelrondes, staan nog twee toppers op het programma: Krayenhoff – DVV (9 april) en SC Oranje – Excelsior Zetten (23 april).
In 4B nam Veluwezoom de koppositie over van Oene. De ploeg van trainer Jhon van Beukering won zelf met 5-1 van Ede/Vicoria en zag concurrent Oene met 1-0 onderuit gaan bij Prins Bernhard. Met nog vier speelrondes voor de boeg leidt Veluwezoom met 50 uit 18. Oene staat met 48 uit 18 op de tweede plek. Op 16 april staat het duel Veluwezoom – Oene nog op het programma.