Titel heel dichtbij voor SC Oranje

11 april 2016 | Van onze AS-redactie

“Minimale inspanning, maximaal resultaat.” Hans Liethof, samen met Bob van Londen verantwoordelijk voor de hoofdmacht van SC Oranje, wond er geen doekjes om. Maar na de 4-1 zege van de Arnhemse ploeg bij GVC is de titel in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal al heel dichtbij.

 

Richard Valkenier zorgde in Wageningen na negen minuten voor het eerste wapenfeit. Hij trof met een snoeiharde kopbal de lat. In een verdere matige eerste helft miste de Oranje-formatie nog vijf opgelegde mogelijkheden.
Na rust brak de wisselvallig spelende Lok-Wah Tsang de ban door met een schuiver in de lange hoek de bevrijdende 0-1 aan te tekenen. In de 65e minuut speelde Bryan van Schooten zich knap vrij op de rand van het strafschopgebied en liet de GVC- doelman wederom kansloos: 0-2.  Een kwartier voor tijd snelde Nicky ‘Sticky’ Peters vanaf eigen helft langs alle verdedigers en besliste de wedstrijd met buitenkantje rechts: 0-3. Lok-Wak Tsang zorgde met zijn tweede treffer voor 0-4, waarna GVC de eer mocht redden na een cadeautje van de Arnhemse defensie: 1-4. Smet op de zege was vlak voor tijd de rode kaart (twee keer geel) voor Valkenier. Liethof: “Hij werd nagetrapt door een gefrustreerde GVC-speler en liet zich, ondanks zijn routine, toch provoceren.”

Door deze zege komt de titel voor SC Oranje heel dichtbij. Met nog vier wedstrijden te gaan voert de ploeg van het trainersduo Bob van Londen/Hans Liethof de ranglijst in 4A aan met 46 punten uit 20 duels. Excelsior Zetten volgt met 42 uit 21, Krayenhoff staat derde met 40 uit 21. Door het verlies bij Krayenhoff (1-0) zakte DVV met 38 uit 20 naar de vierde plek.
SC Oranje speelt zaterdag de lastige uitwedstrijd bij Oranje Blauw. Op zaterdag 23 april staat in Arnhem de topper SC Oranje – Excelsior Zetten op het programma.

AZ 2000, dat nergens meer om speelt, behaalde een 2-1 thuiszege op EMM, de nummer voorlaatst op de ranglijst.