Titel Eldenia nog kwestie van tijd

30 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Eldenia is in de derde klasse F van het damesvoetbal nog zonder verliespunten. Ook het stugge Soest, de nummer 3 op de ranglijst, kreeg in Elden geen kans: 2-0.

Voor Eldenia was het de kleinste zege van het seizoen. Niet onlogisch, want ook na de 2-0 nederlaag heeft Soest na Eldenia de minste tegentreffers (17) in 3F.
Soest verloor dit seizoen pas eenmaal en dat was in de thuiswedstrijd tegen Eldenia. Ook ditmaal was de nummer 3 kansloos.
Eldenia liet in de eerste helft uitstekend veldspel zien, maar van de 5 opgelegde kansen werd er slechts 1 benut. Ayse Alkan was verantwoordelijk voor de 1-0.
Ook in de tweede helft bleven enkele Eldense kansen onbenut. Soest liet zelf nog een kans op de gelijkmaker liggen, waarna Vieve Wentink de wedstrijd besliste.
Eldenia staat na 13 duels met 39 punten aan kop met een doelgemiddelde van 105-2. Nog een paar overwinningen en de vlag kan in de top. De meiden en begeleiders snakken naar de tweede klasse.
Eldenia oefent woensdag 1 februari om 20.00 uur thuis tegen Be Quick’28. Die ploeg is de satellietclub van FC Zwolle en speelt in de Topklasse.