Titel DVV na zege op Jonge Kracht

9 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jonge Kracht was donderdag zonder enkele basiskrachten niet opgewassen tegen DVV. De Duivense ploeg was op sportpark Schalkshof met 3-2 te sterk voor de Huissense formatie en pakte daarmee de titel in de tweede klasse I.

Met een achterstand van 2 punten begon Jonge Kracht aan de confrontatie met de koploper. Toen Coen Siebenheller na een half uur uit een vrije trap raak knalde (1-0), was Jonge Kracht zelfs virtueel leider.
Na de hervatting stelde het betere DVV orde op zaken en scoorde in tien minuten driemaal. De jonge doelman Ted Gerichhausen (18), vervanger van de geschorste Ruben te Witt, had met twee knappe reddingen de gasten eerst nog van de gelijkmaker afgehouden, maar was in de 65e minuut kansloos bij een uithaal van Wesley Mortier: 1-1. Drie minuten later was het al 1-2. Weer Mortier verlengde de bal bij een inzet van Joy Joosten. Daan van de Ven zorgde nog binnen het half uur voor 1-3 en besliste daarmee de wedstrijd. Verdediger Jerry van Kerkhof van DVV schoot in de laatste minuut in eigen doel (2-3). Verder liet de Duivense ploeg het in meer dan tien minuten extra tijd niet komen.
Het gemis van Klaas Venderbosch, Tom te Boekhorst en doelman Ruben te Witt, allen geschorst, bleek voor Jonge Kracht niet op te vangen. Gerichhausen verving Te Witt overigens uitstekend.
Jonge Kracht, dat na de degradatie een prima seizoen doormaakt, lijkt met nog een speelronde voor de boeg overal naast te grijpen. Door het gelijkspel verspeelde de ploeg van trainer Michel Houterman de tweede plaats aan Leones, dat zondag bij winst op nummer laatst AGOVV, de tweede periodetitel overneemt van kampioen DVV. Concordia Wehl en Beekbergen zijn al verzekerd van nacompetitie.
Kampioen DVV heeft hele andere zorgen. Trainer Wil Beijer vertrekt naar WAVV en neemt vier spelers mee. Op een enkeling na zoeken ook de overige spelers hun heil na dit seizoen elders. Voor Rini Kromdijk, technisch manager bij DVV, en de nieuwe trainer Dave de Jong (nu VVO) is er dus heel wat werk aan de winkel. 

Tweede klasse I
Jonge Kracht – DVV            2-3
Columbia – DVC ’26           1-2
WSV – Varsseveld               0-0
Orion – Trekvogels            1-2
Woezik – AGOVV                4-0
Leones – Concordia Wehl   2-2
DCS – Beekbergen              1-2 

Stand aan kop
1. DVV                25-48
2. Leones            25-43
3. Jonge Kracht   25-43
4. Woezik            25-42