Titel blijft ultieme doel Eldenia

28 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

Eldenia pakt zondag in de vierde klasse F bij een zege op Fortissimo de eerste periodetitel. “Maar een periodetitel en Eldenia, dat is geen gelukkig huwelijk”, zegt trainer Barry Heijse. “Maar we willen die prijs wel pakken.” De AS-redactie sprak met de trainer van Eldenia.

Hoe belangrijk is de eerste periodetitel voor Eldenia?
Barry Heijse: “Het is een prijs. En sta je er zo voor als wij nu, dan moet je hem ook pakken. We zijn ervan doordrongen dat we goed bezig zijn. We kunnen ons daar nu al voor belonen.”

Maar met een periodetitel ben je er nog niet.
“Dat klopt. In het verleden is ook gebleken dat Eldenia en een periodetitel geen gelukkig huwelijk is. Aan het einde van het seizoen zullen we seizoen of we die periodetitel nodig hebben.”

Na het behalen van een periodetitel zie je vaak wat verslapping bij een elftal optreden. “
Dat gaat bij ons niet gebeuren. Ik heb er een hekel aan om een prijs te pakken en dan achterover te leunen. Maar ook de spelers willen de nacompetitie ontlopen. Leg je de wensen van de spelers en de technische staf bij elkaar, dan is dat een goede combinatie. We willen allemaal hetzelfde, het kampioenschap.”

Waarom lukt het Eldenia dit seizoen wel de titel te pakken in 4F?
“Wij hebben een goede en grote selectie. Blessures en schorsingen kunnen wij opvangen, maar het is veel te vroeg om al conclusies te trekken. Je hoort mensen zeggen: VDZ en VVO zijn eruit, dus nu zal het wel lukken. Maar Driel en DVOL hebben ook een hele goede ploeg en er zitten nog een paar clubs bij die we absoluut niet mogen onderschatten. Dat doen we dus ook niet.”

Door de langdurige schorsing van Marvin Duurtsema hebben jullie al laten zien een belangrijke speler te kunnen vervangen.

“Marvin zit zondag zijn laatste wedstrijd schorsing uit. We hebben de hele eerste periode zonder hem gespeeld, maar op de trainingen zie je dat hij een belangrijke speler is. Nog een jonge speler, maar al wel ervaren. Zonder zijn inbreng hebben we het ook goed gedaan. Dat zegt wel iets.”

En dan wacht zondag Fortissimo.
“Dat is een goed voetballende ploeg. De kansen die dat elftal creëert worden echter tot nu toe niet afgemaakt. Ik hoop dat ze daar ook zondag nog even mee wachten. Wij zullen Fortissimo zeker niet onderschatten. Dan doen we met geen enkele ploeg.”