Titel bijna binnen voor Theo Selman

5 september 2011 | Van onze AS-redactie

Skeeleraar Theo Selman is heel dicht bij de eindzege in de Midden-Nederlandcompetitie bij de Masters (40+). De rijder van Heins Skeelerteam uit Elden was zaterdag in Oudewater de onbetwiste nummer 1. 

De Midden-Nederlandcompetitie gaat over 10 wedstrijden en de race in Oudewater was de voorlaatste. Selman reed alle wedstrijden, maar afgelopen zaterdag was de Drielenaar voor de eerste keer de beste van het stel.
“Als je kampioen wordt, wil je toch minimaal 1 keer winnen”, zei een gelukkige Selman, die 1 keer tweede werd en tweemaal als derde eindigde.
Onder warme, drukkende omstandigheden verschenen de skeeleraars zaterdag op de 180 meter lange baan in Oudewater, de kortste van Nederland, aan de start. In de race over 20 minuten en 3 ronden zette Robert la Fontaine, de nummer 3 in het algemeen klassement, de aanval in. Alleen Selman sprong mee, de rest moest passen. Nauwelijks 5 minuten later sloot het tweetal, met een ronde voorsprong, weer achteraan bij het peloton. Gunstig voor Selman, die deze race begon met het doel niet meer dan 10 punten te verliezen op de nummers 2 en 3.
De Drielenaar maakt gebruik van het afsprintende peloton en reed gemakkelijk naar de eerste zege van het seizoen.
Marcel van der Burgh, ploeggenoot van Selman, eindigde in Oudewater als vijfde. Het Heins Skeelerteam was in Oudewater niet compleet, omdat het grootste deel van de ploeg deelnam aan de Tour for Life van Artsen zonder Grenzen. in die fietstocht moeten de deelnemers in 8 dagen van Italië naar Nederland fietsen.
Virtueel is Selman al kampioen, maar het wedstrijdreglement schrijft voor dat je aan de laatste wedstrijd, zaterdag in Hoevelaken, moet deelnemen om in de top 3 van de eindklassering te kunnen eindigen.
Wie denkt dat Theo het in Hoevelaken rustig aan gaat doen, heeft het mis. “De laatste wedstrijd ga ik veel aanvallen. Dat is toch wat ik het leukste vind.”
Niet voor niets won Selman al regelmatig de prijs voor de meest strijdlustige renner.