Timo Fransen derde in België

23 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

De Arnhemse tandem-wielrenner Timo Fransen is met Alfred Stelleman derde geworden in een wedstrijd in het Belgische Oupeye. De koers gold als voorbereiding op het WK over 2,5 weken in Denemarken.

Aan de start in het plaatsje iets boven Luik stonden Turken, Ieren, Fransen, Polen, Belgen en Nederlanders. De wedstrijd, meetellend voor de UCI Europecup, bestond uit een tijdrit over 8 kilometer en een wegwedstrijd oer 65 kilometer waarna een klassement werd opgemaakt.
De tijdrit op de eerste dag ging over een geaccidenteerd en technisch parcours. Ondanks een niet fitte ‘stoker’ kon Timo Fransen een hoog tempo ontwikkelen wat resulteerde in een tweede plaats op 3 seconden van de Franse winnaars Olivier Donval en John Saccomandi.
In de wegwedstrijd deden Fransen en Stelleman al het mogelijke om weg te geraken bij de Franse leiders, maar ze bleken te sterk, ook voor het andere Nederlandse duo, Rinne Oost-Patrick Bos. 
Einduitslag: 1. Olivier Donval – John Saccomandi (Frankrijk), 2. Rinne Oost – Patrick Bos (Nederland), 3. Alfred Stelleman – Timo Fransen (Nederland).