Timo Fransen de beste in Bemmel

30 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De Arnhemse tandemwielrenner Timo Fransen is zondag met ‘stoker’ Alfred Stelleman uit Eindhoven winnaar geworden van een wedstrijd in Bemmel. De koers in de Betuwse plaats gold als laatste test voor het WK in Denemarken.

Tijdens het WK Aangepast Wielrennen, van 8 tot en met 11 september in het Deense Roskilde, gaan Fransen en Stelleman op 9 september van start op de tijdrit over 30 kilometer.
“De wedstrijd in Bemmel is naast het NK de enige tandemwedstrijd in Nederland. Voor Alfred en mij was het dus zaak daarbij te zijn”, vertelt Fransen.
Kort na de start ontsnapten Fransen en Stelleman op het mooie, ruim 1 kilometer lange parcours. Enkele ronden later werd het duo teruggehaald door de groep. Niettemin slaagden Fransen en Stelleman er in 3 van de 4 tussensprints te winnen. Het tweetal ging bovendien het vaakst als eerste over de streep waardoor ook de leidersprijs naar het Arnhems-Eindhovense koppel ging.
De beslissing viel in de slotfase van de koers. Toen de regen met bakken naar beneden kwam, ontsnapten Fransen en Stelleman. Het duo ging als eerste over de meet en had een voorsprong van 20 seconden op Cor van Leeuwen en Richard Bonhof, die ook geselecteerd zijn voor het WK en in Denemarken uitkomen in de wegwedstrijd.