Tim Awater toch inzetbaar bij VDZ

18 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Tim Awater is woensdagavond in het nacompetitieduel met NSVV Fc Kunde inzetbaar bij VDZ. In het ziekenhuis bleek dinsdag dat de pols van de aanvaller toch niet was gebroken.

Awater kwam op 8 mei in de laatste competitiewedstrijd tegen DVOL (6-1 winst) ongelukkig ten val. In ziekenhuis Rijnstate constateerden de artsen toen 2 scheurtjes in het bot.
Dinsdag moest Awater voor controle terugkomen in het ziekenhuis. Het werd een bizar bezoek. “Het gips dat om mijn pols zat werd er afgehaald en er werd meteen weer nieuw omheen gezet”, vertelt Awater. “Ik vroeg nog of dat niet anders kon, omdat ik eventueel met een manchet wilde voetballen. Maar zo was de procedure. Het nieuwe gips was voor de komende 4 weken. Nadat ik nieuw gips had gekregen, zou een behandelend arts de zaak verder afhandelen.”
Die arts kwam tot een verrassende conclusie. Awater: “Hij ging achter de computer zitten, bekeek de foto en zei: ‘Knip het maar weer los. Er is niets gebroken’.”
Dinsdagavond trainde Awater, met 19 doelpunten topscorer van VDZ, mee met het tweede elftal. “Dat ging goed. Ik had de pols ingebonden en was niet bang de duels aan te gaan. Daarna heb ik de trainer gebeld en ik ben er woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Kunde weer bij”, aldus Awater.
Trainer Willie Melchers van VDZ kan ook weer een beroep doen op Joris Schemkes. De middenvelder is hersteld van een enkelblessure die hem enige weken aan de kant hield.
VDZ – NSVV Fc Kunde begint woensdagavond om 19.30 uur. De heenwedstrijd eindigde in 1-1. De winnaar van deze tweestrijd speelt in de halve finale tegen Blauw Wit, de nummer 10 van de derde klasse D. De uiteindelijke winnaar van de nacompetitie speelt volgend seizoen in de derde klasse.

Nacompetitie om 1 plaats in de derde klasse
Eerste ronde
15 mei: NSVV Fc Kunde – VDZ                      1-1   (1)
18 meI: VDZ – NSVV Fc Kunde (19.30 uur)           (1)

15 mei: SCP – VVO                                         1-3    (2)
18 mei: VVO – SCP (19.30 uur)                              (2)

15 mei: Eldenia – SJN                          regl.   3-0    (3)
18 mei: SJN – Eldenia                          regl.   0-3    (3)     

Tweede ronde
22 mei: Blauw Wit – winnaar 1                                 (4) 
29 mei: winnaar 1 – Blauw Wit                                 (4)

22 mei: winnaar 2 – Eldenia                                    (5)
29 mei: Eldenia – winnaar 2                                    (5)

Finale
5 juni: winnaar 4 – winnaar 5