Tik voor Oost-Arnhem

17 september 2019 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem heeft de prima competitiestart in de hoofdklasse A van de veldkorfbalcompetitie geen vervolg kunnen geven. Na de 17-14 zege in het eerste duel bij SCO ging de ploeg van trainer Ron Steenbergen zaterdag in de eigen Arena onderuit tegen het sterke Wageningen: 19-22.

De openingsfase verliep voor Oost-Arnhem al desastreus. De bezoekers liepen via 1-6 uit naar een ruime voorsprong: 2-8. “We hadden heel veel moeite met de druk die Wageningen op onze aanvallers zette”, zei Steenbergen, die daarna ingreep. De broers Thijs en Bas Broenink wisselden van vak, waardoor laatstgenoemde de dekking van Jasper Broenink, broer en aanvoerder van Wageningen, op zich nam. Steenbergen: “Door die wissel ging het beter draaien, maar Wageningen bleef niettemin op de juiste momenten scoren. En Jasper Broenink zorgt voor extra lengte, dat maakte het voor ons lastig.”

Bas Broenink van Oost-Arnhem wordt verdedigd door zijn broer Jasper, aanvoerder van Wageningen. (Foto: Mike Bekkers)

De score liep in de eerste helft niet verder op het bij rust was het verschil vijf treffers: 6-11. Na de hervatting kwam Oost-Arnhem steeds wat dichterbij. “Bij 19-21 leek er drie minuten voor tijd nog wat mogelijk, maar Wageningen nog speelde de wedstrijd professioneel uit”, sprak Steenbergen, die de bezoekers nog eenmaal zag scoren. Eindstand: 19-22.Na twee speelrondes zijn alleen Wageningen en Tempo nog zonder verliespunten. Wageningen deed vorig seizoen op het veld tot het einde mee om de titel en is ook dit seizoen een kampioenskandidaat. Dat geldt ook voor tempo, dat afgelopen seizoen in de zaal kampioen werd in de hoofdklasse A en daardoor promoveerde naar de Korfbal League.

Zaterdag gaat Oost-Arnhem in Alphen aan den Rijn op bezoek bij Tempo, dat al twee ruime overwinningen boekte. Na de 23-16 zege bij Mid-Fryslãn won tempo afgelopen zaterdag op eigen veld met 20-12 van het Amsterdamse Rohda. Oost-Arnhem kan de borst dus natmaken.

Oost-Arnhem – Wageningen 19-22 (6-11).
Oost-Arnhem, eerste aanval:
Rick Verdouw 2 (Frank Emmens 1), Thijs Broenink 2, Willemien Kragt 2, Anna van Mölken (Rosemiek Harrewijn).
Eerste verdediging: Bas Broenink 6, Matthijs Baerends 3 (Bas van de Pijpekamp 2), Nynke Lokhorst 1, Noa Kapteyn. * Foto geheel boven: Bas Broenink pakt zijn kans. Ploeggenote Anna van Mölken houdt een oogje in het zeil. Rechts Jasper Broenink. (Foto: Mike Bekkers)


VELDKORFBAL
HOOFDKLASSE A
Tweede speelronde
Zaterdag 14 september
Oost-Arnhem – Wageningen 19-22
Heerenveen – SCO 17-14
Meervogels – Rohda 20-12
Mid-Fryslãn – Tempo 16-23

Stand
Tempo  2-4
Wageningen  2-4
Oost-Arnhem  2-2
Mid-Fryslãn  2-2
Heerenveen  2-2
Meervogels  2-2
SCO  2-0
Rohda  2-0

Programma
Derde speelronde
Zaterdag 21 september

Tempo – Oost-Arnhem (15.30 uur, sportcomplex Zegersloot, Alphen aan den Rijn)
Rohda – Heerenveen
SCO – Meervogels
Zondag 22 september
Wageningen – Mid-Fryslãn