‘Tijd voor een zege van Vitesse’

15 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse reist zondag met een goed af naar Nijmegen voor de beladen derby tegen NEC. Vitesse won voor het laatst in De Goffert in 1997: 0-2. “Het wordt dus weer eens tijd”, zegt trainer John van den Brom van Vitesse

In de hoogtijdagen van Vitesse speelde John van den Brom zelf vele derby’s. “Voor een speler, trainer, supporter en ook voor de club is dit de wedstrijd van het jaar”, vertelt John van den Brom voor Vitesse TV. “Als trainer ga ik er natuurlijk niet zó mee om, alsof dit duel allesbepalend is. Maar het is een mooie, beladen wedstrijd.”
Van den Brom kent het gevoel nog. “Je moet die wedstrijd gespeeld hebben om het gevoel dat daarbij opkomt, te kunnen omschrijven. En dat is heel mooi. In mijn tijd zaten we vaak aan de goede kant van de score. Het is 14 jaar geleden dat Vitesse in Nijmegen won, dus het wordt tijd om daar eens wat aan te doen.”
Volgens van den Brom heeft NEC voor Vitesse geen geheimen. “We hebben NEC bekeken, zoals we dat met alle tegenstanders doen. NEC heeft goed gespeeld tegen PSV en daar waren ze zelf ook tevreden over. Ze zullen ons dus ook op die manier proberen te bestrijden.”
In de aanloop naar het duel met NEC heeft Van den Brom niet te maken met blessures. “iedereen is topfit. Ze zijn ook allemaal goed teruggekomen van de interlands. daar heb je toch altijd een beetje angst voor.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk, Kashia, Kalas, Büttner; Van Ginkel, Hofs, Van der Heijden; Chanturia, Bony, Jenner.

* NEC – Vitesse begint zondag in De Goffert om 12.30 uur. Zaterdagmiddag (14.30 uur) traint Vitesse op Papendal voor de laatste keer in de aanloop naar de Gelderse derby.

Bron: Vitesse.nl