‘Tighadouini op huurbasis naar Vitesse’

29 augustus 2016 | Van onze AS-redactie

Vitesse haalt opnieuw een zelf opgeleide speler terug naar Arnhem. Na Ricky van Wolfswinkel komt ook Adnana Tighadouini de gelederen van de Arnhemse eredivisionist versterken. De 24-jarige Marokkaanse aanvaller komt op huurbasis over van Málaga CF, dat speelt in de Spaanse Primera División. Dat melden diverse bronnen.

Tighadouini voetbalde in zijn pupillentijd bij het Edese Blauw Geel ’55 en kwam in 2003 in de jeugdopleiding van Vitesse terecht. De aanvaller maakte op 24 april 2011 in de verloren uitwedstrijd bij FC Utrecht als invaller voor Davy Pröpper zijn debuut in de Arnhemse hoofdmacht. Tighadouini scoorde één van de doelpunten van Vitesse.
In totaal kwam Tighadouini tot slechts drie optredens in het eerste elftal van Vitesse en in januari 2012 werd hij verhuurd aan FC Volendam. Het seizoen daarop verhuurde Vitesse Tighadouini opnieuw, nu aan Cambuur. Na het seizoen 2012 – 2013 keerde hij terug bij Vitesse.
vitesseIn januari 20014 tekende Tighadouini voor drieënhalf seizoen bij NAC Breda, waar hij in het seizoen 2014 -2015 ondanks degradatie met NAC zijn meest succesvolle periode kende. De aanvaller scoorde in 33 competitieduels 14 keer en dat leverde hem in de zomer van 2015 een transfer op naar Málaga CF. Hij tekende bij de Spaanse club een vijfjarig contract, maar Tighadouini kon van zijn verblijf in Zuid-Europa geen succes maken. In tien competitiewedstrijden scoorde hij eenmaal, waarna Málaga hem in januari 2016 verhuurde aan het Turkse Kayserispor. Na zeven duels en geen doelpunten keerde Tighadouini in de zomer van 2016 terug naar Málaga CF, dat hem nu voor een jaar verhuurd aan Vitesse.

Met de komst van Tighadouini heeft trainer Henk Fraser van Vitesse zijn rechts- en linksbuitenpositie dubbel bezet. Voor de rechterflank heeft Fraser Milot Rashica en de pas 17-jarige Mitchell van Bergen, op links kan hij nu kiezen tussen de Braziliaan Nathan en Tighadouini.