Tiental Oranje pakt punt tegen DVV

12 oktober 2015 | Van onze AS-redactie

De voetballers van SC Oranje pakten zaterdag in 4A een punt tegen DVV: 2-2. De koploper speelde de gehele tweede helft met tien man na een rode kaart voor Liridon Berdynaj. Nicky Peters zorgde voor beide Arnhemse treffers.

DVV kwam al na vijf minuten op voorsprong, nadat Oranje-speler Thijs van Doorn de bal in het strafschopgebied na een sliding tegen zijn arm kreeg. Dennis Aerts benutte de terecht toegekende strafschop: 0-1. Lang konden de gasten niet genieten van die stand, want vijf minuten later scoorde Nicky Peters met een schuiver de gelijkmaker: 1-1.
SC Oranje had in de eerste helft een licht veldoverwicht tegen het zeer compact en gretig spelende DVV, dat het met hun routine niet van het loopwerk moest hebben. Uit een counter zorgde Peter Smits in de 32e minuut voor 1-2, nadat doelman Richard Maassen, vervanger van de vakantie vierde eerste keeper Andy Bonaparte, verzuimde uit te komen.
Nadat Aerts een uitgelezen mogelijkheid op 1-3 had laten liggen, moest SC Oranje op slag van rust met tien man verder. Arbiter Bos uit Wageningen zag in een te late tackle van Liridon Berdynaj een rode kaart, waar in de ogen van Oranje een gele ook had gekund.
De thuisploeg trok na rust met tien man ten strijde en knokte voor iedere meter. Doelman Staring van DVV redde op een prachtige vrije trap van Richard Valkenier, maar in de rebound was Nicky Peters er als de kippen bij en tekende voor zijn tweede treffer: 2-2.
De razendsnelle Lok-Wah Tsang had in het verdere verloop meerder malen de winnende treffer op zijn schoen, maar helaas voor de Oranjehemden bleef het gelijk. Valkenier was nog het dichtste bij een Oranjetreffer, maar Staring wist zijn kopbal net voor de doellijn te keren.
Voor de toeschouwers een zeer aantrekkelijk en uiterst sportief duel, dat met een gelijkspel een juiste uitslag kende. “De tweede helft hebben we voor elkaar geknokt en dat geeft een goed gevoel voor het vervolg van de competitie”, vertelde assistent-trainer Bobby van Londen van SC Oranje na afloop. “Op de ranglijst staan nu 6 ploegen op maximaal drie punten van elkaar, dus het zal een spannende strijd om de eerste periode worden.”
SC Oranje, Krayenhoff en Kesteren hebben 13 punten. DVV staat na 6 duels op 12 punten. AFC Arnhem heeft 11 punten. In de eerste periode staan nog twee speelrondes op het programma. Daarin treft SC Oranje op zaterdag 17 oktober in Nijmegen medekoploper Krayenhoff. Na het inhaalweekeinde wacht op zaterdag 31 oktober voor SC Oranje nog de stadsderby tegen AFC Arnhem.