Tien man AVW ’66 te sterk voor DTS

5 april 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft in de eerste klasse D (zaterdag) een zwaar bevochten zege behaald op DTS. De gasten leidden na rust met 1-3 toen doelman Marc van Ansem met rood uit het veld werd gestuurd. DTS scoorde nog 2-3, maar de punten waren voor AVW ’66.

AVW ’66 nam in de eerste helft door Roy Bouwman een 0-1 voorsprong. Nog net binnen het half uur sloegen de gasten in de counter nogmaals toe. Joeward Hoogenbergen was de maker van de tweede Westervoortse treffer: 0-2. DTS deed nog voor rust wat terug: 1-2.
Na de hervatting herstelde Robin van Otegem voor AVW ’66 de oude marge: 1-3. Daarmee leek het duel beslist, maar niets was minder waar. Doelman Marc van Ansem vloerde een doorgebroken speler en kreeg de rode kaart. Dat leidde tot een afkoelingsperiode van vijf minuten.
Na de onderbreking stond doelman Bram van de Ven onder de lat bij de gasten en hij redde meteen op de vrije trap. Kort daarna ging de bal echter op de stip na een handsbal in het Westervoortse strafschopgebied. Dit keer was Van de Ven kansloos: 2-3.
“Net voor die pingel had Mike Teeuw de kans op 1-4 toen hij alleen voor de Edese keeper verscheen”, vertelde trainer Stef van Meerveld van AVW ’66. “Helaas nam Mike de bal net niet goed genog aan, anders was het al beslist geweest.”
In de hectische en spannende slotfase bleef AVW ’66 overeind. “Gelukkig hebben we de wedstrijd over de streek kunnen trekken en in de omschakeling kregen we zelfs nog kansen op 2-4.”
Uiteindelijk was Van Meerveld in zijn nopjes met de zege. “Zeker omdat Sparta Enschede gelijk heeft gespeeld. We staan nu twee punten voor op Sparta, dus dit was voor AVW ’66 een hele mooie dag.”

AVW ’66 profiteerde door de zege optimaal van het gelijkspel tussen Sparta Enschede en Owios. AVW ’66 staat nu twaalfde met 17 punten uit 22 duels. Op de directe degradatieplaatsen staan Sparta (15 uit 22) en Owios (12 uit 22). Blauw Geel ’55 won met 2-0 bij DOS Kampen en staat net boven AVW ’66.
Een tiende plaats lijkt voor zowel Blauw Geel ’55 als AVW ’66 niet meer haalbaar. De huidige posities van de twee clubs verplicht tot het spelen van nacompetitie. FC Horst en DTS delen de tiende plek en hebben met nog 4 duels voor de boeg al 28 punten.

Klik hier voor uitslagen zaterdagvoetbal