Theo Selman verstevigt koppositie

28 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Skeeleraar Theo Selman van het Heins Skeelerteam uit Arnhem heeft zijn koppositie in het algemeen klassement van de Midden-Nederlandcompetitie bij de Masters (40+) verstevigd. Selman eindigde zaterdag in Nieuwegein als derde.

Met zijn derde plek voegde Selman 25 punten aan zijn totaal toe en voert het algemeen klassement nu aan met 130 punten. Zijn voorsprong op de nummer 2, Wim van Leest, bedraagt 36 punten.
Op de Nedereindse Berg was het zaterdag erg nat. De regen kwam vooral Patrick Degens, ploeggenoot van Selman, goed uit. In het natte weer leek hij zelfs harder te kunnen rijden.
Degens reed bijna voortdurend aan kop van het peloton, dat moeite had hem bij te houden. “Was hij een keer van de kop af, dan wilde niemand het overnemen. Iedereen was buiten adem”, vertelde Marcel van der Burgh, eveneens lid van het Heins Skeelerteam. “En dan ging Patrick zelf maar weer op kop rijden.”
Zelfs rijders die terugvielen uit de kopgroep konden het tempo nauwelijks volgen. Het paste allemaal precies in het straatje van Selman.
In Nieuwegein won Wim Qualm voor Wim van der Neut. Achter nummer 3 Theo Selman eindigde Marcel van der Burgh als vierde. Patrick Degens werd zesde en ploeggenoot Rudy Schreijer legde beslag op de zevende plaats.
In het algemeen klassement steeg Van der Burgh naar de zesde plaats (84 punten). Het verschil met de nummer 2 bedraagt echter slechts 10 punten en dat belooft veel voor de volgende wedstrijd, zaterdag 2 juli op Papendal.

*Foto homepage: Patrick Degens van het Heins Skeelerteam voert het peloton aan. Rudy Schreijer rijdt aan de leiding van het tweede groepje.