Theo Janssen tekent 2 jaar

23 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Theo Janssen gaat definitief van FC Twente naar Ajax. De 29-jarige Arnhemmer tekende maandag een tweejarig contract bij de landskampioen uit Amsterdam.

Janssen meldt op de website van Ajax het volgende: ‘Ik kreeg vorige week maandag een belletje waarin de interesse van Ajax werd meegedeeld. Toen dacht ik: ‘het is een leuke en zeker grote club’. Ajax is landskampioen geworden en speelt volgend seizoen in de Champions League. Het was al snel duidelijk voor mij dat ik naar Amsterdam wilde. En de trainer wilde mij graag hebben. Dat Ajax er zó snel bij was, terwijl de transferperiode nog maanden duurt, liet al zien hoe serieus de club was.’
Janssen maakt zijn officiële debuut voor de Amsterdammers uitgerekend tegen zijn oude club FC Twente: in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Janssen: ‘Het is heel bijzonder. Ajax en Twente hebben veel wedstrijden uitgevochten. Ik kijk uit naar de Johan Cruijff Schaal. Dan kan ik iedereen laten zien dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Het voelt heel goed en ik hoop dat ik kan laten zien wat ik kan.’