Theo Janssen sportman van het jaar

25 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Ajacied Theo Janssen (foto) is woensdagavond tijdens de Arnhemse Sportverkiezing in LuxorLive gekozen tot Arnhemse sportman van het jaar. Het Nederlands meisjes handbalteam onder 19 jaar, dat tweede werd op het EK, werd ‘sportploeg van het jaar’.

Oud-Vitessenaar Theo Janssen won in 2011 met FC Twente de KNVB-beker en werd als beste speler van de eredivisie winnaar van de Gouden Schoen. Tijdens de Arnhemse sportverkiezing hield Janssen crossfietser Jelle van Workum en kickbokser Boy Boy Martin achter zich.
Het meisjes handbalteam onder 19 jaar werd gekozen tot sportploeg van het jaar. De handbalsters van die ploeg verblijven intern op Papendal en wonnen in de zomer van 2011 de zilveren medaille op het Europees Kampioenschap. In Rotterdam verloor de Nederlandse ploeg de finale van Denemarken. Ras-Arnhemse Estavana Polman, oud-speelster van UDI 1896 en AAC 1899 en nu uitkomend voor het Deense Sonderjyske, was aanvoerster van dat nationale team.
Arnhems Sportvrouw van het jaar werd tafeltenisster Li Jiao, die het EK in 2011 won. Judoka Bram Lichtenberg werd gekozen tot sporttalent en rolstoeltennisser Carlos Anker mag zich aangepast sporter van het jaar noemen. Arnhems sportvrijwilliger van het jaar werd Gerrit Jansen van Neptunus. Sportaanbieder van het jaar in Arnhem werd schermvereniging Scaramouche.