Theo Janssen scoort in oefenduel Vitesse

6 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Theo Janssen heeft zijn eerste doelpunt gemaakt voor Vitesse sinds zijn terugkeer. De middenvelder opende donderdag in het oefenduel met Volendam na 11 minuten de score. Vitesse won uiteindelijk met 4-1.

Op sportpark De Schuytgraaf, de thuishaven van Arnhemse Boys, tekende  Theo Janssen voor het eerste hoogtepunt van de wedstrijd. Hij schoot de bal van 25 meter in het Volendamse doel: 1-0. In de 15e minuut tilde Jonathan Reis de stand van dichtbij naar 2-0.
Michiel Kramer, aanvaller van Volendam, deed na 25 minuten wat terug. Hij schoot de bal van grote afstand in de verre hoek: 2-1. Op slag van rust herstelde Jan-Arie van der Heijden de oude marge. Hij kopte raak uit een corner van Theo Janssen, die bij afwezigheid van Guram Kashia de aanvoerdersband droeg.
Na de hervatting viel nog één treffer. Die kwam op naam van Nicky Hofs. Met een fraaie lob bepaalde hij de eindstand in dit oefenduel op 4-1. Volendam, uitkomend in de Jupiler League, had pech toen in de 70e minuut eerst Tuijp de paal raakte en meteen daarna Tol de lat.